Finanstilsynet bakker op om EU-indgreb mod binære optioner og CFD'er

Del

Den europæiske værdipapir- og kapitalmarkedsmyndighed (ESMA) har vedtaget at forbyde binære optioner og at indføre en række begrænsninger på contracts for difference (CFD’er). Finanstilsynet bakker op.

Beslutningen er taget for at beskytte detailinvestorerne, fremgår det af en pressemeddelelse fra ESMA.

Analyser har vist, at kunder konsekvent taber penge på binære optioner. Når det gælder CFD’er, taber mere end tre ud af fire detailkunder penge. Tabene ligger mellem 1.600 og 29.000 Euro (ca. 12.000–217.500 kr.), oplyser ESMA.

”Vi har flere gange advaret forbrugerne kraftigt mod de binære optioner, og derfor har vi også arbejdet for at få forbuddet igennem i ESMA. Vi har også tidligere støttet ESMA’s advarsler om at sælge CFD’er til detailinvestorer, herunder CFD’er, der afspejler kryptovaluta,” siger kontorchef Ove Feddersen fra Finanstilsynet.

Forbuddet mod binære optioner og begrænsningerne mod CFD’er vil træde i kraft i løbet af de kommende måneder, oplyser ESMA i pressemeddelelsen.

Kontakter

Kontorchef Ove Feddersen, tlf. 61 93 08 01.

Information om Finanstilsynet

Finanstilsynet
Finanstilsynet
Århusgade 110
2100 København Ø

33 55 82 82https://www.finanstilsynet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Finanstilsynet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finanstilsynet

Det er bankers og forbrugslånsvirksomheders ansvar, at forbrugslån ikke knækker kunden27.10.2021 08:45:02 CEST | Pressemeddelelse

Når banker eller en forbrugslånsvirksomheder vurderer en kundes kreditværdighed, skal vurderingen baseres på dokumenterede oplysninger og kundens individuelle forhold. Finanstilsynet har undersøgt, hvordan tre virksomheder, der yder forbrugslån - Nordea Finans, Ekspres Bank og Basisbank - vurderer deres kunders kreditværdighed. Alle tre får påbud, fordi deres kreditværdighedsvurderinger ikke er gode nok.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum