Finansforbundet

Finanssektoren indgår aftale om håndtering af corona-situation

Del

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet har indgået en ekstraordinær aftale, der skal hjælpe virksomheder og medarbejdere i finanssektoren igennem perioden med corona/COVID-19 i Danmark.

Sideindhold

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet er blevet enige om en aftale, der skal medvirke til afbøde nogle af de massive udfordringer, som finanssektoren møder på grund af situationen med corona/COVID-19 i Danmark.

Aftalen omfatter ca. 43.000 arbejdspladser i den danske finanssektor. 

”Situationen er så alvorlig, at det også er helt nødvendigt, at vi alle gør vores for at komme så fornuftigt igennem som muligt. Det er også en situation, der nødvendiggør, at man indretter sig anderledes som virksomhed og medarbejder i en periode, og derfor har vi nu lavet en aftale, der sikrer nogle grundlæggende rammer for, hvad man har at forholde sig til i denne ekstraordinære situation,” siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Konkret indeholder aftalen en række punkter, der som sikrer øget fleksibilitet for medarbejdere og virksomheder i den nuværende situation, og som sætter enkelte bestemmelser i overenskomsterne ud af kraft i en midlertidig periode. 

”Ligesom resten af landet står finanssektoren i en meget uvant og usikker situation på grund af corona i Danmark. Det er en situation, der kalder på, at vi gør alt, hvad vi kan for at afbøde situationens alvorlige konsekvenser for virksomheder, medarbejdere og arbejdspladser. Med aftalen får virksomheder og medarbejdere en række værktøjer, de kan bruge,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

Aftalen træder i kraft med det samme og løber indtil samfundssituationen normaliseres.

Parterne kan dog opsige aftalen med 14 dages varsel.

Nøgleord

Kontakter

Kent Petersen via Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 61204214

Mariane Dissing via Mads Krøll Christensen, mkc@fanet.dk, 20447599

Information om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Applebys Plads 5, Postboks 1960
1411 København K

32 96 46 00https://www.finansforbundet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum