Beskæftigelsesministeriet

Finansministeriet og Beskæftigelsesministeriet laver ny effektanalyse af JobReform 1

Del

Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet laver en ny effektanalyse af kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen. Effektanalysen skal belyse, om reglerne får flere i job, og som noget nyt undersøge andre dele af reformen, bl.a. om flere arbejder ved siden af kontanthjælpen.

Den nye analyse bliver udarbejdet, fordi der fra flere sider er rejst kritik af den metode, som blev brugt i en effektanalyse, som Beskæftigelsesministeriet offentliggjorde i februar.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi har med kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen sikret, at man altid har mere økonomisk ud af at arbejde end være på kontanthjælp. Det er afgørende ikke mindst i en tid som nu med rekordhøj beskæftigelse. Alene siden juni 2015 er der kommet 129.500 nye private job. Det er samtidig afgørende, at vi som politikere følger op på det, vi har besluttet, og hvordan det virker. Der er rejst tvivl om den tidligere effektanalyse af jobreform1, og derfor laver vi nu en ny analyse.

Finansminister Kristian Jensen siger:

- Vi har gennemført mange reformer på beskæftigelsesområdet, som har styrket dansk økonomi. Det er vigtigt, at vi finder den præcise virkning af tiltagene, så vi løbende kan vurdere, om vi skal skrue op eller ned. Vi skal vænne os til, at beskæftigelsespolitikken hele tiden skal tilpasses arbejdsmarkedets, virksomhedernes og finanspolitikkens behov.

Den nye effektanalyse forventes offentliggjort i efteråret 2018.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet:
Pressevagt: 51232830

Finansministeriet:
Pressevagt: 33924114

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum