Dansk Metal

Finanslovsforslag kaster ikke en redningskrans til erhvervsuddannelserne

Del
Med det netop fremsatte finanslovsforslag fra Regeringen står det klart, at nedskæringen på Danmarks erhvervsuddannelser fortsætter. ”Galimatias” mener Dansk Metal.

Der er lagt op til fortsatte besparelser på erhvervsuddannelserne via omprioriteringsbidraget. Det betyder, at erhvervsuddannelserne skal spare 650 millioner kroner næste år.

”Regeringen står på dækket med en redningskrans, men den har med dette finanslovsudspil undladt at kaste den ud til erhvervsuddannelserne. Det er fuldstændig galimatias, at man fortsat rundbarberer netop de uddannelser, som det økonomiske opsving skriger efter”, siger forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen.

Det er ifølge Dansk Metal et finanslovsudspil, der lader meget tilbage at ønske på vækstfronten. Med hovedfokus på tryghedsskabende initiativer undlader Regeringen at bane vejen for et fortsat opsving i den danske industri.

”Det virker helt ærligt som om, det er symbolpolitikken, der har været øverst på dagsordenen i udspillet om næste års finanser. Vi har lige nu gang i et markant opsving på de danske virksomheder, men der er desværre ikke meget i finanslovsudspillet, der kan holde liv i den vækst, som vi har hårdt brug for i det danske velfærdssamfund”, siger Claus Jensen.

Der er med finanslovsforslaget lagt op til en styrkelse af SKAT, hvilket ifølge Dansk Metal er helt nødvendig.

”Det er positivt, at der er sat 5,5 milliarder af til en styrkelse af SKAT. Inddragelsen af skat har været under al kritik, og skandalerne har stået i kø”, siger Claus Jensen.

Forskning nedprioriteres

Forskningsbevillingerne vokser med cirka 400 millioner kroner næste år. Det betyder, at man fortsat afsætter 1 procent af BNP til forskning og ikke 1,5 procent frem mod 2025, som CO-industri og DI tidligere på året foreslog.

”De 400 millioner svarer til den vækst, der har været i BNP. Selvom det lyder af meget, så er det fortsat den laveste andel af BNP til forskning i en årrække. Det er problematisk, da det netop er især teknisk forskning, der har gjort Danmark til et rigt land. Derfor bør vi stadig arbejde hen mod en bevilling på 1,5 procent af BNP”, siger Claus Jensen, der ud over at være formand for Dansk Metal også er formand for CO-industri, der dækker 230.000 medarbejdere i industrien.

I 2015 udgjorde den offentlige forskningsbevilling næsten 1,1 pct. af BNP, og udviklingen går derfor den gale vej. På Finansloven for 2018 lader Regeringen Innovationsfonden være afhængig af en stor bevilling fra Forskningsreserven, men det er ifølge Dansk Metal en højst usikker – og blot etårig – finansieringskilde.

Læs analyse fra AE-rådet ”Finanslov: Laveste investeringer i forskning i flere år” her.

Yderligere info og kommentarer:

Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal via pressechef Jens Dissing Munk, telefon 30178874

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye