Dansk Energi

Finansloven skal hjælpe forbrugerne til at blive grønnere

Del

En kommende finanslov skal gøre det billigere og lettere for danskerne at vælge den klimavenlige bil og varmeløsning i hjemmet. Vi skal høste de lette klimagevinster allerede nu, lyder opfordringen fra Dansk Energi, Autobranchen Danmark og TEKNIQ Arbejdsgiverne, der sammen anbefaler seks grønne politiske tiltag

Hvis flere danskere kører i elbil og får en grøn varmeløsning i hjemmet kan vi allerede i dag mindske udledningen af CO2 i Danmark markant. Derfor opfordrer de tre brancheorganisationer politikerne til at bruge finansloven til at hjælpe danskerne til at få et grønnere energiforbrug.

- Elbilerne og varmepumperne findes. Nu skal der politik på bordet, der guider danskerne i en grøn retning, når de køber bil eller skal udskifte det gamle oliefyr. Det er fint at tale om målsætninger i 2030, men det må ikke skygge for, at vi med enkle tiltag kan hjælpe den almindelige forbruger til at komme af med fossile brændsler allerede i dag, ” siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

Ro om afgifterne på grønne biler

De tre brancheorganisationer opfordrer Folketinget til at holde afgiften på el til biler i ro samt sikre, at der kommer flere ladestandere op i hele landet.

- Forbrugerne skal vide, hvad det koster at købe og køre i en elbil. Derfor skal afgiften på strøm til biler og bilafgifterne holdes i ro i de kommende år. Og vi skal give flere lyst til at investere i ladestandere i hele landet, hvis vi skal have danskerne over i elbiler, siger Gitte Seeberg, adm. dir. i Autobranchen Danmark.

 - Vi skal have elektrificeringen op i fart. Afgifter på energi til opvarmning og transport skal indrettes, så de får danskerne til at vælge den klimavenlige energi. Og opsætning af ladestandere bør igen være en del af boligjobordningen, da det er en stor ekstra omkostning for dem, der overvejer en elbil, siger Niels Jørgen Hansen, adm. dir. i TEKNIQ Arbejdsgiverne. 

6 grønne anbefalinger

De tre brancheorganisationer holder i dag klimaarrangementet ”Fra grønt valg til grøn hverdag – hvordan får vi alle danskere med?”. I den anledning præsenterer de seks politiske anbefalinger, der her og nu, vil kunne hjælpe danskerne på vej over i elbilen og få et mere klimavenligt energiforbrug i deres boliger.

  • Fasthold afgiftsfritagelsen på ladestrøm til biler, så afgiften ikke stiger fra nytår.
  • Forlæng den nuværende registreringsafgift på grønne biler.
  • Nytænk BoligJobordningen, så den omfatter opsætning af ladestandere ved ens bolig.
  • Afsæt en pulje til opførelse af ladestandere rundt i Danmark – bl.a. målrettet boligforeninger.
  • Hjælp folk af med oliefyret fx ved at øge ’skrotningspujlen’.
  • Sikre et effektivt energiforbrug i bygninger blandet andet ved at målrette indsatsen pba. af data om bygninger, styrke digitaliseringen og justere bygningsreglementet, så det ikke straffer el til opvarmning ift. andre energiformer.

Kontakter

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark. Sammen leverer vores medlemmer stadigt grønnere strøm til danskerne samtidig med, at de sikrer strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden til konkurrencedygtige priser.

Den danske energiindustri beskæftiger samlet set flere end 56.000 danskere og er med sine milliardtunge investeringer i infrastruktur og teknologi et af Danmarks stærkeste erhverv. Energiindustrien er en grundpille i dansk eksport. I 2016 eksporterede Danmark nemlig energiteknologi for 75,6 mia. kroner, svarende til 11 procent af den samlede vareeksport.  

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

Dansk Energi: Klimaaftale gør grøn strøm til dansk styrkeposition22.6.2020 06:53:12 CESTPressemeddelelse

Med masser af grøn el fra to energi-øer, samt Power-to-X og eldrevne varmepumper er den nye klimaaftale et solidt grønt fremskridt. Sammen med vedvarende energi fra landvind, sol, bæredygtig biomasse og biogas har energisektoren nu teknologier til at levere den grønne energi, der frem mod 2030 skal reducere CO2- udledninger på tværs af sektorer. Det er en god aftale for energikunderne, der flugter med anbefalingerne fra regeringens Klimapartnerskab for energi og forsyning, lyder det fra Dansk Energi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum