FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Finansforbundet optaget i Fagbevægelsens Hovedorganisation 

Del

Fagbevægelsens Hovedorganisation har i dag på sit hovedbestyrelsesmøde vedtaget at optage Finansforbundet i FH. Finansforbundet bliver hermed forbund nummer 65. Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard glæder sig til samarbejdet med finanssektorens repræsentanter.

”Jeg er meget glad for at byde Finansforbundet velkommen i vores store faglige fællesskab. Jeg er sikker på, at det bliver en gevinst for alle parter”, siger FH’s formand Lizette Risgaard.

Finansforbundet valgte ved fusionen mellem de to hovedorganisationer LO og FTF at stå udenfor hovedorganisation. Men forbundet og FH har hele tiden holdt kontakten.

”Vi kender hinanden og har et tillidsfuldt forhold, så jeg ser frem til, at vores nye medlem kommer til at bidrage med ny energi, viden og kampgejst. Jo flere vi er til at kæmpe for bedre løn- og arbejdsforhold – jo bedre rustet er vi”, siger Lizette Risgaard.

Allerede strategisk samarbejde

Allerede for et par år siden indledte FH og Finansforbundet et strategisk samarbejde og Finansforbundet besluttede på deres landsmøde den 20. april 2022 at søge om optagelse i FH.

Finansforbundet har i lighed med de offentligt ansattes forbund under FH ikke overenskomster under DA-FH Hovedaftalen. De har derimod hovedaftaler og overenskomster med Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Arbejdsgiverforeningen for Fintech.

”I FH er vi er vant til at bidrage og støtte medlemmerne under forhandlinger, selvom deres overenskomst ikke hører under DA/FH-hovedaftalen. Det afgørende er solidariteten på tværs af fag og aftaler”, siger Lizette Risgaard.

Finansforbundet har 46.320 arbejdsmarkedsaktive medlemmer pr. 1. januar 2022 og FH-medlemskabet træder i kraft fra dags dato.

Nøgleord

Kontakter

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum