Coop Danmark A/S

Finalisterne til Årets Lokale Vare 2016 er fundet

Del

Ni produkter fra ni regioner i Danmark er nu udvalgt til at dyste om prisen som Årets Lokale Vare 2016. Vinderen bliver kåret ved en finale 1. juni. Her er vinderne for hver region

 

Både vådt og tørt er repræsenteret, når Årets Lokale Vare 2016 skal kåres 1. juni. Blandt finalisterne er æblemjød, havregryn og sydesalt, som er nogle af de produkter, der har vundet lokalt i en af de ni landsdele og dermed er gået videre til den nationale finale. De seneste uger har tre produkter – nomineret af et dommerpanel – i hver landsdel nemlig været til afstemning hos forbrugerne, som skulle stemme på deres favoritter. Således er tre nu blevet til ét og dermed et samlet finalefelt på ni produkter.

”Vi vil fordoble andelen af lokale varer de kommende år. Derfor er vi gået på jagt efter mindre producenter og lokale ildsjæle. Finalefeltet viser, at det virkelig bobler med idérigdom og entusiasme over hele Danmark. Det vil betyde, at vi kommer til at se masser af spændende nye varer i butikkerne den kommende tid,” siger koncerndirektør Jens Visholm, Coop

”Det er et spændende finalefelt, som alle fortjener at komme ud på hylderne og dermed ud til forbrugerne. I Madkulturen arbejder vi for bedre mad til alle på mange forskellige måder – Årets Lokale Vare er én af dem. Prisen giver os mulighed for at fremme vækst for små, passionerede producenter, der dyrker det lokale og arbejder ud fra principper, som vi mener, er med til at sikre bedre mad via større udbud af denne særlige type varer. Derfor er Årets Lokale Vare en indsats, som vi er rigtig glade for at være en del af”, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Forbrugernes stemme

Vinderen af Årets Lokale Vare 2016 bliver udråbt af et dommerpanel bestående af bl.a. Judith Kyst og kokkene Claus Holm og Christine Bille Nielsen ved en festlig finale onsdag 1. juni. Men også forbrugerne har noget at skulle have sagt i afgørelsen og kan frem til 19. maj sætte en stemme på et af produkterne på www.cooplokalevarer.dk.

Med kåringen som Årets Lokale Vare 2016 følger en præmie på 50.000 kr. og muligheden for at komme på Coops hylder for Lokale Varer.

De ni finaleprodukter er Æblemjød med Havtorn fra Snoremark (Midt- og Vestsjælland), Økologiske Grovvalsede Havregryn fra Mangholm (Nordsjælland og København), Stikkelsbærmarmelade fra Broholm Slot (Fyn og Øhavet), Jordbærlikør fra Fary Lochan Destilleri (Syd- og Sønderjylland), Stauning – Young Rye fra Stauning Whisky (Midt- og Vestjylland), Jubilæumssalt fra Læsø Salt (Nordjylland),

Njord Gin, Destilled Mother Nature fra Spirit of Njord. (Østjylland), Økologisk Havtornsaft fra Høstet (Bornholm) og Doppel Bock øl fra Krenkerup Bryggeri (Sydsjælland og Lolland-Falster).

I alt har 126 produkter fra hele landet været tilmeldt Årets Lokale Vare 2016.

Stem på Årets Lokale Vare 2016 og læs mere på www.cooplokalevarer.dk

For yderligere information:

Christian Christensen, chef for Lokale Fødevarer, Coop, tlf.: 51 59 36 17

Louise Sjöström, kommunikations- og pressekonsulent, Madkulturen, tlf.: 53 62 86 23

OM ÅRETS LOKALE VARE

Konkurrencen

Alle godkendte fødevareproducenter af lokale kvalitetsvarer kan deltage. Lokale fødevareprodukter, der er tørvarer inkl. drikkevarer, som ikke kræver opbevaring på køl eller frost, kan deltage i konkurrencen – dog ikke røgvarer, dyremad og babymad. Varen skal være produceret lokalt, mens lokale og danske ingredienser vægtes højt ved bedømmelsen.

Lokale fagpersoner og forbrugere i ni landsdele i Danmark udvælger finalister blandt de mange smagsoplevelser, som lokale producenter tilmelder. De ni lokale vindere deltager i den nationale konkurrence og honoreres med 5.000 kr.

Vinderen af den nationale finale modtager en præmie på 50.000 kr. og får retten til at bruge Årets Lokale Vare 2016-logo på vinderproduktet. Alle finalister bliver tilbudt rådgivning om, hvordan deres produkt kan udvikles og evt. komme på hylderne i Coop.

Bedømmelseskriterier

Produktets smag og den sanselige oplevelse, det giver, vægtes højt, men der lægges også stor vægt på emballage og råvareoprindelse samt den gode historie og passion bag produktet.

Dommere

Dommerpaneler med seks lokale fagpersoner i hver af de ni landsdele.

Det nationale dommerpanel:

Claus Holm – kok og produktudvikler

Christine Bille Nielsen – madskribent og kok

Jesper Clement – forsker i design af mademballage og forbrugeradfærd, CBS

Dorte Storper – direktør i VIFU og projektleder i Smagen af Danmark

Judith Kyst – direktør i Madkulturen

Christian Christensen – chef for Lokale Fødevarer i Coop

 

Landsdele og lokale vindere

Nordjylland: Jubilæumssalt fra Læsø Salt

Midt- og Vestjylland: Stauning – Young Rye fra Stauning Whisky

Østjylland: Njord Gin, Destilled Mother Nature fra Spirit of Njord

Syd- og Sønderjylland: Jordbærlikør fra Fary Lochan Destilleri

Fyn og Øhavet: Stikkelsbærmarmelade fra Broholm Slot

Nordsjælland og København: Økologiske Grovvalsede Havregryn fra Mangholm

Midt og Vestsjælland: Æblemjød med Havtorn fra Snoremark

Sydsjælland og Lolland-Falster: Krenkerup Doppel Bock fra Krenkerup Bryggeri

Bornholm: Økologisk Havtornsaft fra Høstet, Havtorn Bornholm

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

4386 4468

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

SuperBrugsen får ny kædedirektør8.11.2017 15:00pressemeddelelse

Formatdirektør Mikkel Banke Karlsson, SuperBrugsen, er udnævnt til konceptdirektør i Coop. Som hans afløser er udpeget Jesper K. Andersen, der i dag er formatdirektør for Dagli´- og LokalBrugsen. Mikkel Banke Karlsson, 43 år, kommer til at spå i spidsen for udviklingen af butikskoncepter, der skal sikre størst mulig synergi i Coop. Han har været formatdirektør i SuperBrugsen siden 2016, og var før da salgs- og sortimentsdirektør for kæden. Jesper K. Andersen, 46 år, har været formatdirektør for Dagli´- og LokalBrugsen siden 2013, og har haft en lang karriere i Coop, som bl.a. salgschef i SuperBrugsen, salgsdirektør og varehusdirektør i Kvickly. En ny formatdirektør for Dagli´- og Lokalbrugsen ventes udpeget inden årsskiftet. Jesper K. Andersen og Mikkel Banke Karlsson begynder i deres nye funktion 1. januar 2018. Yderligere information: Mikkel Banke Karlsson, 5221 3612 Jesper K. Andersen, 5159 3605

Irma indleder partnerskab med Mødrehjælpen2.11.2017 12:32pressemeddelelse

Fremover går Irmas pantdonation ubeskåret til Mødrehjælpen, der har en helt særlig plads hos Irmas medlemmer. Derfor faldt valget på Mødrehjælpen og dens støtte til udsatte familier, da medlemmerne fik mandat til at vælge ny modtager af Irmas pantdonation. Alle familier kan komme i en sårbar situation, men det er langt fra alle, der har nogen at række ud til, når krisen kradser eller tilværelsen slår knuder. Og det kan få alvorlige konsekvenser, hvis forældre ikke får hjælp til at komme på fode igen og dermed skabe en tryg ramme for deres børn. Derfor indgår Irma nu et nyt partnerskab med Mødrehjælpen, hvor blandt andet Irmas pantdonation fremover går til udsatte børn og familier. Alle børn fortjener en god barndom Samarbejdet mellem Irma og Mødrehjælpen sker efter, at Irmas medlemmer på Irmas madmesse i foråret blev kunne vælge, hvilken organisation pantdonationen skal støtte. Valget faldt på Mødrehjælpen, der med donationen giver flere forældre mulighed for at skabe en tryg ramme o

Peter, Esben og Irma går all in på øko31.10.2017 14:38pressemeddelelse

Kan økologi ses i urinen? Og falder koncentrationen af pesticider i kroppen, når der kun står økologi på menuen? Irmas ambassadører Peter & Esben – de tidligere Monte Carlo-drenge – har gjort forsøget og kastet sig ud i et full scale eksperiment, hvor de to uger i oktober gik all in på økologi og udelukkende spiste økologiske fødevarer. Morgen, middag og aften. Inklusiv alle mellemmåltider og drikke. Eksperimentet er en del af Irmas fejring af økologien i oktober og startede med en urintest af både Peter og Esben. Efter en 14 dages periode med farvel til alle konventionelle fødevarer og en diæt udelukkende bestående af økologi, blev testen fulgt op af endnu en urintest, der viste, om der var sket en ændring i niveauet pesticider i urinen. Kort sagt, om økologi kan gøre en forskel. Pesticid-niveauet falder I forsøget blev der blandt andet testet for stoffet glyfosat, der eksempelvis bruges i kornproduktionen i udlandet, og som ofte forbliver som rest i mange konventionelle brød- og korn

Irma hønen på turné30.10.2017 10:05pressemeddelelse

Irma-familien er udvidet med en lille ny. En neonhøne i miniformat, der det næste halve år vil rejse Danmark rundt i jagten på de gode fødevarehistorier. For to måneder siden forlod Irma-hønen sin vante pind ved Søerne i København og fløj sydpå til genhusning på det biodynamiske landbrug Knuthenlund. Og hønen er faldet godt til. Så godt, at det frie liv på landet for nylig har resulteret i en familieforøgelse og en lille ny kylling, der - akkurat som sin mor og Irma - er passioneret og nysgerrig på gode og bæredygtige fødevarer og deres oprindelse. Derfor vil den lille høne den næste tid træde i sin mors hønsespor og tage på dannelsesrejse i det ganske land. Måske sågar til udlandet. Hver uge vil den lille høne flyve land og rige rundt på besøg hos en række af Irmas leverandører, kokke, bloggere, samarbejdspartnere, politikere, madelskere, meningsdannere, foodies og food fightere m.fl. til snak om kvalitet, råvarer, madglæde og en bedre verden. Listen over personer, steder og virksomh

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum