Det Danske Filminstitut

Film under åben himmel på Hesnæs Havn

Del

Når Filminstituttet traditionen tro rykker ud i landet med et omfattende Open Air filmprogram, går turen i år også forbi Falster. Det sker den 3. september, når Cinemateket i samarbejde med Falsters Kyst på Hesnæs Havn viser to film, der begge er optaget på Lolland-Falster. Arrangementet er gratis.

'Giraffe' (2019). Foto: Iris Janke / Komplizen Film
'Giraffe' (2019). Foto: Iris Janke / Komplizen Film

Den ene film er en premiere på Sophus Buhl Andersens kortfilm 'Drengesind', der er støttet af Guldborgsund Kommune, og som er optaget på Nordøstfalster. Filmen handler om fire unge mænd i 20’erne, der er blevet boende i provinsen. Den lidt skrøbelige og usikre hovedperson har nyligt været udsat for en stor personlig tragedie, og han kæmper med at skjule sine kaotiske følelser over for de andre.

Aftenens anden film er den tysk/danske spillefilm 'Giraffe' fra 2019, der er instrueret af Anna Sofie Hartmann. Den handler om Femernforbindelsen, og om de forandringer tunnelen og byggeriet vil afstedkomme for de mennesker, der bor i området. Filmen fortælles gennem Dara, der er etnolog, og ankommer til Lolland for at dokumentere de huse, der skal nedrives i forbindelse med byggeriet.

De to instruktører kommer og præsenterer deres film, og der vil være mulighed for at møde dem efter filmene. Forud for filmene vil DJ Katrine Ring spille chill-out musik på pladsen, og der kan købes drinks, mad og snacks i Spisehallen på havnen.

Program

Open Air på Hesnæs Havn, 3. september:

17:30-19:30: Chill-out musik ved Katrine Ring
19:30-20:00: Introduktion af de to film ved Sophus Buhl Andersen og Anna Sofie Hartmann
20:00-20:30: 'Drengesind'
20:30-22:00: 'Giraffe'
22:00-23:00: Spisehallen er åben til after-party.

Pladsen ved havnen er stor, og der skal ikke bestilles billetter. Det anbefales, at publikum medbringer klapstole, og at man klæder sig på efter vejrforholdene.

Med venlig hilsen

Det Danske Filminstitut og Falsters Kyst

Kontakter

Det Danske Filminstitut / Cinemateket, Pernille Schütz
Telefon: 3374 3583
Email: pernilles@dfi.dk

Falsters Kyst, Christina Birch
Telefon: 6177 1348
Email: christina@falsterskyst.com

Billeder

'Giraffe' (2019). Foto: Iris Janke / Komplizen Film
'Giraffe' (2019). Foto: Iris Janke / Komplizen Film
Download

Information om Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
Det Danske Filminstitut
Gothersgade 55
1123 København K

+45 3374 3400https://www.dfi.dk/

Det Danske Filminstitut er en kulturinstitution under Kulturministeriet. Vores mål er at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger kan udgøre en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi, og at fastholde dansk films stærke position i både ind- og udland.

Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

Filminstituttet: Pulje til tidlig publikumsresearch gøres permanent22.9.2022 13:07:51 CEST | Pressemeddelelse

Filminstituttet lancerede i 2020 støttepuljen PublikumsFokus med målet om en styrket og dybere publikumsbevidsthed i dansk film. Filmbranchen tog godt imod initiativet, og 35 film og serier på tværs af fiktion og dokumentar har siden undersøgt deres publikum med nye innovative metoder og samarbejder med støtte og rådgivning fra puljen. Nu, to år senere, gøres puljen permanent med årligt 2 mio. kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum