Næstved Bibliotek og Borgerservice

Film og foredrag om landsbyen Tornemark

Del

Torsdag den 30. januar kl. 19.00-21.00 vil Bertel Hansen vise film og fortælle om landsbyen Tornemarks historie og udvikling. Det sker på Fuglebjerg Bibliotek, når vi gentager efterårets udsolgte foredragsaften.

Laurits Hansens Brødfabrik
Laurits Hansens Brødfabrik

Mange borgere gik forgæves til vores velbesøgte aften om Tornemarks historie i november sidste år. Derfor gentager vi nu det populære arrangement med Bertel Hansen.

Hvilke ændringer er der sket i dit lokalområde gennem tiden? Hvad er der sket med landbrug, butikker og håndværk? Spørgsmålene kan være mange, og der er generelt stor interesse for lokalhistorie. Mange borgere ønsker at bidrage med deres personlige historie til den samlede fortælling om lokalområdet.

Fra landsby til soveby
Fuglebjergegnens Lokalhistoriske Forening, Borupris' Venner medvirker til at udbrede kendskabet til lokalhistorien på Fuglebjergegnen. Denne aften fortæller Bertel Hansen fra Borupris' Venner om Tornemarks udvikling og historie. Foredraget sætter fokus på Tornemark, en landsby med bøndergårde, som bliver til en forretnings- og håndværkerby, for så at ende som soveby. Aftenen slutter med filmen "Tornemark i hverdag og fest".

Der bliver også tid til spørgsmål, og måske kan publikum bidrage med viden om de personer, der optræder på filmen. Aftenen kan give stof til eftertanke om, hvilken udvikling der er ønskværdig for at bevare de små lokalsamfund omkring en større centerby.

Arrangementet finder sted torsdag den 30. januar kl. 19.00-21.00 på Fuglebjerg Bibliotek. Det er gratis at deltage – billetter bestilles på www.naesbib.dk.

Kontakter

Projektmedarbejder Helle Sigaard, Næstved Bibliotek og Borgerservice, tlf. 5588 4164, mail hsiga@naestved.dk
Bibliotekar Lena Lund Olsen, Næstved Bibliotek og Borgerservice, tlf. 5588 4021, mail leols@naestved.dk

Billeder

Laurits Hansens Brødfabrik
Laurits Hansens Brødfabrik
Download
Tornemark Gadeparti
Tornemark Gadeparti
Download
Tornemark, Harmonien
Tornemark, Harmonien
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55884000http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum