3F

FFL18: Akutte behov overset

Del

Erhvervsfaglige uddannelser, arbejdsmiljø og social dumping er glemt i regeringens fokus på meget store milliardlettelser på skatte- og afgiftsområdet, lyder kommentaren fra 3F

- Regeringens forslag til finanslov overser meget væsentlige områder, der skal sikre danskerne jobvækst og de rette kvalifikationer, siger 3Fs formand Per Christensen.

- I lyset af det økonomiske råderum, som der arbejdes med, og udsigten til mangel på faglærte, er det både skuffende og uforståeligt, at man ikke prioriterer yderligere bevillinger til de erhvervsfaglige ungdoms-, voksen- og efteruddannelser. Tværtimod lægger finanslovsforslaget op til to procents besparelser på området! Regeringens udspil til meget store skatte- og afgiftslettelser dokumenterer jo ellers, at det ikke er frie, økonomiske midler, staten mangler.

- Tilsvarende burde regeringens og beskæftigelsesministerens klare erkendelse af, at arbejdsmiljøindsatsen simpelt hen er slået fejl, føre til en hårdt tiltrængt styrkelse af Arbejdstilsynet.

- Den omfattende nedslidning blandt lønmodtagerne, både fysisk og psykisk, og de alt, alt for mange alvorlige arbejdsulykker bremses ikke af et ekspertudvalg med deadline næste sommer, men først og fremmest af en stærk og målrettet indsats fra Arbejdstilsynet, siger 3Fs formand.

- Et styrket Arbejdstilsyn vil på samme tid kunne bidrage til den nødvendige indsats imod social dumping, idet urimelige løn- og arbejdsvilkår er følgesvend til dårligt arbejdsmiljø og ringe sikkerhedsforhold.

- Der er brug for stabile og ambitiøse bevillinger til indsatsen imod social dumping, hvis vi skal dæmme op for udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft, undgå unfair konkurrence og forsvare de danske løn- og arbejdsvilkår, siger Per Christensen.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum