Social Cities

Festival gør op med menneskets selvforgudelse

Del

En festival for fremtiden: Efter FN’s nedslående klimarapport skaber organisationen Social Cities håb for fremtiden med verdens første biomimicry festival.

“Ifølge en udbredt overbevisning er vi mennesker en ophøjet livsform, der betragter og behandler kloden efter eget forgodtbefindende. Biomimicry handler om at imitere naturen for at udvikle os i samskabelse med den og for at drage inspiration af de innovative løsninger den besidder”, Anne Boukris, arrangør af Biomimicry Festivalen.

Social Cities forsøger med deres festival at vise folk, hvordan vi som race kan leve, hvor det ikke er på bekostning af klodens velvære. 

“Naturen har altid været her, mennesket har kun været her i en brøkdel af den tid. Vi som art er til gengæld godt i gang med at ødelægge naturen, derfor må man stille sig selv det spørgsmål: hvem burde tage ved lære af hvem?” Siger Nina Louise Jensen, der er medarrangør på festivalen.

For at komme omkring dette komplekse emne, vil flere fornemme gæster præsentere deres viden på festivalen. Journalist og vært Adrian Hughes, som er højaktuel med podcasten ‘Mors Afskedsbrev’, kommer og fortæller om samspillet mellem sprog og natur. Cand.mag., mag. art og forfatter Jens-André P. Herbener kommer og snakker om menneskets skifte fra demokrati til økokrati. Cand.comm., forfatter og oplægsholder Joanna Marie Nielsen, der bl.a. har skrevet bogen ‘Den Glemte Virkelighed’ præsenterer sin viden om hvordan menneskets indre natur unægtelig hænger sammen med den natur vi er omgivet af.

Disse taler bliver akkompagneret af smagsoplevelser fra det økologiske ismejeri Boisen Is som ejer Thorkil Boisen præsenterer, der vil yderligere være mulighed for at smage på fremtidens fra-jord-til-bord mad med sæsonens råvarer. Den talentfulde sangerinde Julie Maria kommer og komplimenterer festivalen med hendes karakteristiske sangstemme og ud på aftenerne vil DJ Ras Money, også kendt som Raske Penge, komme og vende plader!

Arrangørerne beskriver selv festivalen som en eksperimenterende ud-af-kroppen oplevelse, der forsøger at præsentere deltagerne for fremtidens symbiose mellem natur og mennesker gennem aktivering af alle sanser. 

Festivalen løber af stablen d. 25. august og slutter d. 29. august. 

Fakta:
Biomimicry kommer fra græsk bio (liv), og mimi (at imitere).

Festivalens tre lokationer:

25., 27. og 28. august, Magneten, William Weins Gade nr. 19, 1432 København.

26. august, Mørkøv Kirkeby 24, 4440 Mørkøv.

29. august, Amager Fælled. 

En dagsbillet koster 150kr. og er inkl. mad.

 

Kontakt: 

Arrangør Anne Boukris 

Mail: boukrisanne@gmail.com

Mobil: 2923 4069

Nina Louise Jensen 

Mail: nina@socialcities2030.dk

Mobil: 2267 8831

Kontakter

Billeder

Links

Information om Social Cities

Social Cities
Husumgade 2
2200 København N

https://www.socialcities.dk/

Følg pressemeddelelser fra Social Cities

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.