Naturvidenskabernes Hus

Fernisering af nytænkende kunst i Naturvidenskabernes Hus

Del

I Naturvidenskabernes Hus glæder vi os til at præsentere et nyt og spændende kunstprojekt med fernisering mandag den 12. februar kl. 10.30. Alle er velkomne. Naturvidenskabernes Hus vil være vært med en forfriskning.

Organiske materialer som blod og hud er i spil i den nye kunst i Naturvidenskabernes Hus.
Organiske materialer som blod og hud er i spil i den nye kunst i Naturvidenskabernes Hus.

Værkerne udfordrer beskueren i mødet mellem menneske og teknologi, og kunstneren Louise Sparre vil under ferniseringen fortælle om sine æstetiske refleksioner om værkerne og deres tilblivelse.

Kunstnerens intention med udsmykningen har været at skabe en stedspecifik udsmykning, med værker som relaterer til naturvidenskabernes forskellige grene. Louise Sparre ønsker, at udsmykningen kommer til at indgå som et led i læreprocesserne i huset.

Både elever, lærere og medarbejdere kan få inspiration eller opleve en anden vinkel på både kunsten og naturvidenskaben.

Kunsten er støttet af Statens Kunstfond og Otto Mønsteds Fond.

”Vi, i Statens Kunstfond, mener, at det er en original og spændende udsmykning, som Louise Sparre har beriget Naturvidenskabernes Hus med. Hun tager afsæt i sin egen krop som biologisk materiale, hvor nærbilleder af hudens overflade får os til at tænke på vores sansning og kontakt med omverden. Det er da altid en tanke værd,” siger Søren Taaning fra Statens Kunstfond.

”Vi er rigtig glade for kunstværkerne, som har tilført vores runde hus et helt nyt element, som vi tror på kan vække tanker hos vores mange besøgende elever og lærere. Vi er meget taknemlige over støtten fra Otto Mønsteds Fond og Statens Kunstfond, som har gjort det muligt at realisere kunstprojektet. Vi glæder os til at vise værkerne frem til alle interesserede,” siger Nanna Seidelin, direktør i Naturvidenskabernes Hus.

Kunstkonsulent for Statens Kunstfond, Thomas Wolsing, og administrerende direktør for Otto Mønsteds Fond, Nina Movin vil være til stede ved ferniseringen. Direktør i Naturvidenskabernes Hus, Nanna Seidelin, vil byde velkommen til alle gæster kl. 10.30.

Kunstneren Louise Sparre vil vise rundt og fortælle om de forskellige elementer.

Fernisering og Aktive Science-dage:

Naturvidenskabernes Hus. P.E. Eriksens Vej 1. 8850 Bjerringbro fra kl. 10.30.

Efter ferniseringen er det muligt at deltage i Aktive Science-dage, der er Naturvidenskabernes Hus’ spændende vinterferiearrangement. Læs mere på www.nvhus.dk

Kontakter

Yderligere informationer:

Nanna Seidelin, direktør i Naturvidenskabernes Hus. 2941 1133 / ns@nvhus.

Bjørn Kock Lærkedahl, kommunikationschef i Naturvidenskabernes Hus. 5119 4944 / bkl@nvhus.dk

Billeder

Organiske materialer som blod og hud er i spil i den nye kunst i Naturvidenskabernes Hus.
Organiske materialer som blod og hud er i spil i den nye kunst i Naturvidenskabernes Hus.
Download
En molekylesatelit pryder også huset.
En molekylesatelit pryder også huset.
Download

Information om Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus
P. E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro

40584064http://www.nvhus.dk

NATURVIDENSKABERNES HUS

Vi bygger bro mellem skoler og erhvervsliv og understøtter lærere i at udvikle og gennemføre inspirerende og virkelighedsnær undervisning.

Det er vores mål, at mange flere unge vælger en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid.

WWW.NVHUS.DK

Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Fremtiden har brug for pigerne – Derfor skal vi fastholde nysgerrigheden hos dem allerede fra 10-års alderen6.10.2021 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den landsdækkende kampagne Girls Day In Science tager fat om roden af udfordringen med at få relevant arbejdskraft, når tusindvis af piger inviteres indenfor hos over hundrede virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer for at inspirere dem til at se fremtidsmuligheder indenfor STEM- fagene (natur- og ingeniørvidenskab, teknologi og matematik). På fx de STEM- relaterede erhvervsuddannelser er der nemlig kun ca. 10% piger.

Et særligt møde kan gøre en verden til forskel for pigers valg af uddannelse5.10.2021 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

BEC Financial Technologies i Roskilde er en af de over hundrede virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer, der den 6. oktober åbner dørene for tusindvis af piger over hele landet. Det sker i erkendelsen af, at kurven skal knækkes, hvis vi skal modarbejde prognosen, at vi i 2030 mangler op mod 99.000 faglærte og 13.000 ingeniører og kandidater inden for teknik og it. En effektiv metode er gennem mødet, som Girls Day In Science sikrer.

Ansigt til ansigt: Den 6. oktober ser tusindvis af piger og 116 virksomheder og uddannelsesinstitutioner over hele landet hinanden i øjnene4.10.2021 07:55:53 CEST | Pressemeddelelse

Der er i år rekordhøj opbakning til den landsdækkende kampagne Girls Day in Science, når 116 virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer inviterer piger over hele landet indenfor for at inspirere dem til at vælge erhvervs- og videregående uddannelser inden for STEM (ingeniør og naturvidenskab, teknologi og matematik). Det vidner om, at kampagnen, der kører for niende gang, er mere aktuel og akut end nogensinde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum