ATP

Feriepenge – vent med at tjekke din saldo

Del

Rigtig mange logger lige nu på borger.dk for at tjekke feriepengene, ligesom mange ringer til ATP’s kundeservice. Det betyder, at man kan opleve ventetid begge steder. Det fulde beløb kendes dog ikke endnu, og der er derfor ingen grund til at sidde i kø.

Der har de seneste dage været stor interesse for de indefrosne feriemidler. Det betyder, at der har været ventetid på selvbetjeningen på borger.dk og på ATP’s telefonlinjer.

Der er dog ikke truffet politisk beslutning om at udbetale de indefrosne feriemidler før planlagt. Det fulde beløb, du har til gode, kendes heller ikke endnu.

"Du kan endnu ikke få oplyst, hvor meget du får udbetalt, eller hvornår det sker. Det skyldes, at du stadig optjener feriemidler frem til 31. august 2020, som din arbejdsgiver indberetter og indbetaler. Derfor kender hverken vi eller arbejdsgiverne beløbet endnu. Vi opfordrer til, at man ikke ringer forgæves ind til os med spørgsmål til udbetalingen”, fortæller koncerndirektør i ATP, Anne Kristine Axelsson.

Feriegodtgørelsen udgør ca. 12,5 pct. af den ferieberettigede løn i overgangsåret fra 1. september 2019 til 31. august 2020.

Hvis det vedtages, at feriemidlerne skal udbetales, vil vi fortsat bruge kø-systemet, som også kendes fra Skat, til at håndtere det forventede pres på borger.dk.

Fakta:

  • Der er ikke truffet beslutning om udbetaling af de indefrosne feriemidler
  • Det endelige beløb kendes ikke endnu
  • Feriegodtgørelsen udgør ca. 12,5 pct. af den ferieberettigede løn i overgangsåret fra 1. september 2019 til 31. august 2020
  • Du kan få mere information på borger.dk/feriemidler
  • Lønmodtagernes Feriemidler administreres af ATP

Pressekontakt Christian Mortensen 20 56 87 02  

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt Christian Mortensen 20 56 87 02

Information om ATP

ATP
ATP
Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

70 11 12 13https://www.atp.dk/

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. Med en pensionsformue på 934 mia. kr. er ATP samtidig et af Europas største pensionsselskaber. Pensions & Investments er ansvarlige for ATP’s pensionsprodukt, ATP Livslang Pension. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med over 5 mio. medlemmer. Målet er at levere gode, stabile pensioner i form af en livsvarig garanti, som vi tilstræber at realværdisikre. Det sker gennem investeringer i blandt andet obligationer, aktier, ejendomme og infrastruktur. ATP Livslang Pension sikrer, at næsten alle borgere i Danmark får et tillæg til folkepensionen den dag, de går på pension – og resten af livet.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum