DOT - Din Offentlige Transport

Ferie på Sjælland og øerne? – rejs lige så meget du vil med et DOT City Pass fra kun 160 kr

Del

Så er der godt nyt til alle, der vil holde ferie i Danmark. DOT, Din Offentlige Transport, supplerer nu det populære City Pass i hovedstadsområdet med tre nye turistbilletter, som giver adgang til ubegrænsede rejser med offentlig transport i Vestsjælland, Sydsjælland og hele Sjælland og øerne. De tre nye City Pass er designet til at give danske og udenlandske turister en populær mulighed for nemt at komme rundt i det danske land med bus, tog og metro til en fast pris.

Når sommeren indfinder sig, vil turisterne have fået hele tre nye muligheder for billigt og nemt at bruge den kollektive transport til strand, vand, skov og by. DOT har nu lanceret de tre nye turistbilletter: City Pass S, City Pass V, og City Pass XL, som dækker henholdsvis Sydsjælland, Vestsjælland og hele Sjælland og Øerne. Udvidelsen er et forsøg på at vurdere interessen for denne type af tilbud for turister uden for hovedstadsområdet, og der bliver udført en evaluering af produkterne efter ét år.

 City Pass giver frihed til at stige på og af bus, tog og metro, så ofte du vil. Du kan hurtigt skifte retning og komme videre til nye oplevelser – så dit City Pass bliver en bedre forretning jo mere, du bruger det.

- I DOT arbejder vi for at gøre bus, tog og metro til det naturlige transportvalg. Nu lancerer vi yderligere tre nye City Pass-billetter, som gør det endnu nemmere for danske sommerferiegæster at holde ferie i forskellige dele af Sjælland og øerne. Uanset om du vil til stranden, skoven eller byen, er der en City Pass-billet til dig. Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde vores kunder disse billetter, så det bliver endnu nemmere at være turist i eget land, siger DOTs sekretariatschef Rune Jon Jensen.

Danskernes rejseadfærd ændrede sig markant i 2020, og i sommeren 2021 ser det ud til, at danskerne igen vil holde ferie i Danmark i stor stil. De ”nye” danske turister er i højere grad end tidligere børnefamilier. I sommeren 2020 var interessen stor for at rejse fra hovedstadsområdet ud i det danske sommerland. Derfor har DOT arbejdet på at udvide City Pass-palletten, så der også er gode tilbud til de mange turister, som gerne vil en tur uden for Hovedstadsområdet.

-Vi vil opdage vores eget land som turister i højere grad end tidligere, og her kan den kollektive transport spille en vigtig rolle. Der ligger rigtig mange gode oplevelsesmuligheder og venter – også uden for Hovedstadsområdet. Med City Pass til alle dele af Sjælland, har vi gjort det ekstra nemt for turisterne. Samtidig har vi et godt samarbejde med turistorganisationerne om forslag til dagsture på vores hjemmeside, som man kan lade sig inspirere af, siger sekretariatschef i DOT, Rune Jon Jensen.

DOTs City Pass har hidtil kun været solgt i Hovedstadsområdet i en stor og lille variant som gælder 1-5 dage. Nu udvides de så med de nye City Pass, som giver adgang til flere og større oplevelser og attraktioner i henholdsvis Sydsjælland, Vestsjælland og på hele Sjælland og øerne.

De tre nye City Pass billetter kan bruges i 24 timer i et valgfrit område: Sydsjælland, Vestsjælland og hele Sjælland og kan købes i DOT Billetter app fra 160 kr til 260 kr – afhængig af hvilket område du vælger. To børn under 12 år rejser gratis med hver voksen som har et City Pass. Det gør tilbuddet perfekt for børnefamilier. I Hovedstadsområdet kan man, ligesom tidligere, købe City Pass i stor og lille version i 1 til 5 dage. Også disse City Pass kan købes i DOTs billetapp.

De nye City Pass produkter lanceres af DOT i et tæt samarbejde med de landsdækkende turistorganisationer, somommer med forslag til dagsture rundt om på Sjælland og Øerne, og som også vil have information om City Pass til turisterne ude på de lokale turistkontorer. www.publictransport.dk

 

FAKTA

Med City Pass kan du:

  • Rejse ubegrænset med bus, tog og metro
  • Købe din City Pass billet i DOT Billetter app
  • Komme nemt fra og til dit ankomststed uden at tænke på salgssteder, billettyper og zoner
  • Tage to børn under 12 år gratis med på dit City Pass
  • Købe City Pass til halv pris til børn under 16 år (12-15 år)

Turistorganisationerne på Sjælland vil bidrage med at dele budskabet omkring City Pass, og vil sammen med DOT udarbejde guides med inspiration til dagsture, som kan tages med udgangspunkt i de nye City Pass varianter.

De nye City Pass billetter kan kun købes i DOT Billetter app. Appen har en brugervenlig og visuel kortfunktion, når man vælger en City Pass billet, hvor gyldighedsområdet præsenteres pædagogisk og visuelt tydeligt for kunden.

City Pass Small dækker takstområde DOT City (zone 1-4) i op til 5 dage
City Pass Large dækker takstområde DOT Hovedstaden (zone 1-99) i op til 5 dage
City Pass Vest dækker takstområdet DOT Vest (zone 101-199) i 24 timer

City Pass Syd dækker takstområdet DOT Syd ((zone 201-299) i 24 timer
City Pass X-Large dækker hele DOTs takstområde (zone 1-299) i 24 timer

Danske turisters adfærd og præferencer i højsæsonen 2020 (Visit Denmark)

https://www.visitdenmark.dk/corporate/videncenter/analyser/danske-turisters-adfaerd-og-praeferencer-i-hoejsaesonen-2020

De tre nye City Pass billetter kan købes i DOT Billetter app fra den 2 juni 2021

Kontakt
Presseansvarlig i DOT, Theresia Swanholm, 21 81 81 11, ts@dinoffentligetransport.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om DOT - Din Offentlige Transport

DOT - Din Offentlige Transport
DOT - Din Offentlige Transport
Gammel Køge Landevej 3
2500 Valby

https://dinoffentligetransport.dk/

DOT - Din Offentlige Transport er et samarbejde mellem DSB, Movia og Metroselskabet som omfatter al kollektiv transport på Sjælland og øerne. Vi har høje ambitioner om, at det skal være en god oplevelse at rejse med bus, tog og metro.

Vores mål er, at flere skal rejse sammen, i stedet for hver for sig – med omtanke og mundbind, afstand og håndsprit. Når flere vælger at transportere sig sammen, gavner det både klima og trængsel.

I DOT sikrer vi, at vores løbende forbedringer af den kollektive transport på Sjælland tager udgangspunkt i dine oplevelser, og vi inviterer dig til at blive en del af indsatsen for bedre rejser til gavn for alle.

Følg pressemeddelelser fra DOT - Din Offentlige Transport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DOT - Din Offentlige Transport

Efterårsferie på Sjælland og øerne? – rejs lige så meget du vil med et DOT City Pass18.10.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Så er der godt nyt til alle, der vil holde lidt efterårsferie på hjemmebane. DOT, Din Offentlige Transport, supplerer i år det populære City Pass i hovedstadsområdet med tre nye turistbilletter, som giver adgang til ubegrænsede rejser med offentlig transport i Vestsjælland, Sydsjælland og hele Sjælland og øerne. De tre nye City Pass er designet til at give turister en populær mulighed for nemt at komme rundt i det danske land med bus, tog og metro til en fast pris.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum