Styrelsen for Patientsikkerhed

Ferie i Storbritannien: Tjek din rejseforsikring

Del

Hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale, dækker det blå EU-sygesikringskort ikke længere. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at man tjekker sin rejseforsikring, hvis rejsen går til Storbritannien.

Ferie i Storbritannien? Så er det vigtigt, at få tjekket rejseforsikringen. Hvis det ender med den såkaldte No-deal Brexit, dækker det blå EU-sygesikringskort ikke længere.

”Hvis man har planer om at rejse til England, Skotland, Wales eller Nordirland, er det vigtigt at tjekke, at forsikringen dækker behandling og medicin. Kommer der ikke en aftale om Brexit, skal man nemlig selv betale, hvis man bliver syg på rejsen, og det kan blive rigtigt dyrt,” siger Metta Frost, sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Behandling af kronisk sygdom på rejsen

For kronisk syge er det særlig vigtigt at få undersøgt reglerne for betaling:

”Er man kronisk syg, og skal man have behandling med for eksempelkemoterapi, ilt eller dialyse på ferien til Storbritannien, er det vigtigt at undersøge, om man selv skal betale for behandlingen. Det kan man få oplyst ved at kontakte det hospital, man har en behandlingsaftale med. Efter Brexit dækker EU’s sygesikringsregler ikke længere, så det vil være lovgivningen i Storbritannien, der afgør, om man kan få behandlingen gratis,” forklarer Metta Frost.

Læs om reglerne for sygesikring i forbindelse med Brexit.

Nøgleord

Kontakter

Tlf. 72 22 86 88 / mail: presse@stps.dk

Information om Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed
Styrelsen for Patientsikkerhed
Islands Brygge 67
2300 København S

72 22 86 88https://stps.dk/da/

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum