Aalborg Universitet

Femte år i træk: AAU er Europas bedste ingeniøruniversitet

Del

Internationalt anerkendt rangliste udnævner for femte år i træk Aalborg Universitet som det bedste ingeniøruniversitet i Europa

Foto: Aalborg Universitet
Foto: Aalborg Universitet

Aalborg Universitet (AAU) er det bedste universitet i Europa inden for ingeniørvidenskab. Det fastslår det anerkendte medie U.S. News & World Report, som netop har offentliggjort ranglisten ”Best Global Universities 2022.”

Hos universitetets ledelse er der stor glæde over nyheden, der for femte år i træk cementerer AAU’s placering i verdenseliten inden for ingeniørvidenskab.

− Det er en kæmpe anerkendelse af vores dygtige forskere og andre medarbejdere, der hver dag bidrager til at levere løsninger på samfundets store udfordringer, siger rektor Per Michael Johansen.

Ranglisten ”Best Global Universities” er baseret på 13 indikatorer, der måler universiteternes akademiske forskningsresultater og deres globale og regionale omdømme. Fem år i træk har de indikatorer nu placeret AAU helt i den europæiske top.

− Når vi igen formår at placere os i toppen af Europas ingeniøruniversiteter, er det udtryk for, at vores forskningsmiljøer på ingeniørområdet er i verdensklasse, og at de er med til at sætte den internationale dagsorden på en række vigtige områder som eksempelvis den grønne omstilling, siger Per Michael Johansen.

Ud over topplaceringen i Europa indtager AAU en fornem placering på verdensplan, hvor universitetet ligger nr. otte på området. Desuden markerer AAU sig for tredje år i træk i toppen inden for kategorien ”Electrical and Electronic Engineering”, hvor universitetet er bedst i Europa og nr. fire i verden.
 

FAKTA

Nøgleord

Kontakter

Rektor Per Michael Johansen kan kontaktes via presserådgiver Anette Marcher,
tlf. 2120 0241, ama@adm.aau.dk

Billeder

Foto: Aalborg Universitet
Foto: Aalborg Universitet
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum