Udenrigsministeriet

Fem nordiske udenrigsministre fejrer 20 år som bofæller i Berlin

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser i dag til Berlin, hvor han sammen med sine nordiske udenrigsministerkolleger skal mødes med den tyske udenrigsminister Heiko Maas.

Anledningen er 20-året for åbningen af det nordiske ambassadekompleks i Berlin, der huser ambassaderne for de fem nordiske lande.
 
Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:
 
”Det glæder mig i dag at kunne markere 20-året for vores stærke nordiske samarbejde her i Berlin. Det fælles ambassadekompleks er et godt og konkret eksempel på styrken i det nordiske samarbejde. Efter genforeningen af Tyskland kunne vi i Berlin virkeliggøre ønsket om et samarbejde mellem de fem nordiske landes udenrigstjenester under samme tag. Byggeriet lagde grundstenen til det tætte nordiske samarbejde, som vi i dag har på ambassadeområdet.”
 
Ifølge Jeppe Kofod skaber det fysiske fællesskab optimale rammer for politisk samarbejde:
 
”Når man bor og arbejder sammen, så er det alt andet lige nemmere at tale med en samlet nordisk stemme. Det er et godt udgangspunkt for at styrke de i forvejen tætte relationer til vores gode nabo Tyskland.”
 
Det fællesnordiske ambassadekompleks, der i dag er et vartegn i Berlin, består af de fem nordiske ambassader samt et fælleshus med mødelokaler, auditorium, kantine, udstillingslokaler og den konsulære afdeling.
 
Berlin er den mest storstilede samlokalisering af nordiske ambassader noget sted i verden. Danske ambassader er pt. samlokaliseret 23 steder, hvoraf de 13 som Berlin er i nordisk regi.
 
Efter fejringen af jubilæet skal de seks udenrigsministre drøfte en række aktuelle udenrigs- og sikkerhedspolitiske spørgsmål af fælles interesse.
 
På dagsordenen er bl.a. styrkelse af det nordisk-tyske udenrigspolitiske samarbejde, Rusland, Arktis, det transatlantiske forhold og udviklingen i Syrien.
 
For yderligere presse:
 
Anders Vestergaard Kaldan, 20592180

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod til Paris Peace Forum: De internationale spilleregler må forsvares12.11.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i Paris Peace Forum. Forummet samler stats- og regeringschefer, ministre og højniveaurepræsentanter for internationale organisationer og civilsamfundet samt ledende forskere i Paris. Sammen skal de diskutere fælles løsninger på en række af verdens store udfordringer i lyset af den øgede geopolitiske rivalisering, globaliseringen, den teknologiske udvikling og klimaforandringerne. Et gennemgående tema for forummet er vigtigheden af at forsvare og udvikle det internationale regelbaserede samarbejde, der er under stigende pres.