Udenrigsministeriet

Fem nordiske udenrigsministre fejrer 20 år som bofæller i Berlin

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser i dag til Berlin, hvor han sammen med sine nordiske udenrigsministerkolleger skal mødes med den tyske udenrigsminister Heiko Maas.

Anledningen er 20-året for åbningen af det nordiske ambassadekompleks i Berlin, der huser ambassaderne for de fem nordiske lande.
 
Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:
 
”Det glæder mig i dag at kunne markere 20-året for vores stærke nordiske samarbejde her i Berlin. Det fælles ambassadekompleks er et godt og konkret eksempel på styrken i det nordiske samarbejde. Efter genforeningen af Tyskland kunne vi i Berlin virkeliggøre ønsket om et samarbejde mellem de fem nordiske landes udenrigstjenester under samme tag. Byggeriet lagde grundstenen til det tætte nordiske samarbejde, som vi i dag har på ambassadeområdet.”
 
Ifølge Jeppe Kofod skaber det fysiske fællesskab optimale rammer for politisk samarbejde:
 
”Når man bor og arbejder sammen, så er det alt andet lige nemmere at tale med en samlet nordisk stemme. Det er et godt udgangspunkt for at styrke de i forvejen tætte relationer til vores gode nabo Tyskland.”
 
Det fællesnordiske ambassadekompleks, der i dag er et vartegn i Berlin, består af de fem nordiske ambassader samt et fælleshus med mødelokaler, auditorium, kantine, udstillingslokaler og den konsulære afdeling.
 
Berlin er den mest storstilede samlokalisering af nordiske ambassader noget sted i verden. Danske ambassader er pt. samlokaliseret 23 steder, hvoraf de 13 som Berlin er i nordisk regi.
 
Efter fejringen af jubilæet skal de seks udenrigsministre drøfte en række aktuelle udenrigs- og sikkerhedspolitiske spørgsmål af fælles interesse.
 
På dagsordenen er bl.a. styrkelse af det nordisk-tyske udenrigspolitiske samarbejde, Rusland, Arktis, det transatlantiske forhold og udviklingen i Syrien.
 
For yderligere presse:
 
Anders Vestergaard Kaldan, 20592180

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kampen mod ISIL: Ny dansk støtte til COVID-19-indsatser i Irak og det nordøstlige Syrien4.6.2020 18:11:54 CESTPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltog i dag i et virtuelt udenrigsministermøde i Koalitionen mod ISIL med USA’s udenrigsminister Pompeo og Italiens udenrigsminister Di Maio som værter. Iraks nyudnævnte premierminister Mustafa al-Kadhimi bidrog med et videoindlæg til mødet. På mødet annoncerede Kofod, at Danmark nu styrker sin stabiliseringsindsats i det nordøstlige Syrien og Irak og afsætter 31 millioner kroner til at understøtte COVID19-indsatser i de to lande og understregede vigtigheden af, at koalitionen fastholder indsatsen mod ISIL. Mødet sendte et stærkt signal om koalitionens sammenhold og vilje til at videreføre indsatsen mod ISIL i en fælles erklæring. Læs den her. Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: ”ISIL har fundet en uventet og farlig allieret i COVID-19 og har benyttet pandemien som dække for nye angreb. Begge kan de underminere kampen mod terror og i sidste ende også vores hjemlige tryghed og sikkerhed. Derfor er det afgørende, at Danmark og resten af koalitionen fasthol