BC Hospitality Group A/S

Fem forfattere shortlistet til Bogforums Debutantpris

Del

Til trods for at Bogforum ikke kan afvikles på normal vis i år, fastholdes uddeling af Årets Debutantpris - et vigtigt indslag, og med stor betydning, som samler branchen. Der er nu sat navn på de fem debutanter.

På baggrund af mere end 40 indstillede værker, har juryen udpeget fem forfatterdebutanter, der alle kæmper om den prestigefyldte pris og de kr. 50.000,- som følger med ud over æren og anerkendelsen.

De fem shortlistede forfatterdebutanter er:

  • Annette Bjergfeldt, for romanen ”Højsangen fra Palermovej” (Modtryk).
  • Sofie Malmborg for den historiske roman ”Bargums synder” (Politikens Forlag)
  • Gry Stokkendahl Dalgas for tekstsamlingen ”Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej” (OVBIDAT)
  • Bjørn Poulsen for erindringsromanen ”Opkald fra Mælkevejen” (Lindhardt & Ringhof)
  • Jeanne Goldschmidt for romanen ”Faster Hildas Testamente” (Grønningen 1)

Prisen uddeles normalt i forbindelse med Bogforums åbning, men coronarestriktionerne har medført, at Bogforum desværre har måtte aflyse årets store bogfest.

Andreas Norkild Poulsen, Udstillingsleder Bogforum: ”Omstændighederne gør jo desværre at vi ikke kan afholde Bogforum i år. Debuttantprisen er imidlertid så vigtig en begivenhed, for hele branchen og ikke mindst for de danske forfatterdebutanter, at den ikke ”kan sidde over”. Bogforum har derfor valgt at fastholde prisen og uddelingen trods aflysning af selve messen.”

Gro Frank Rasmussen, Litteraturkonsulent og juryformand supplerer: ”Det er et stærkt felt, vi ser i år. Ud af de 46 titler, som de danske forlag har indstillet til prisen, har vi i juryen valgt at shortliste fem titler. Det er bøger, der kredser om virkelyst, om kunst, om slægtslinjer, om forandringer, som præger en tid og som præger mennesker. De er kort sagt på hver deres måde gjort af det stof, som, når det bliver syet rigtigt sammen, bliver til god litteratur.”

”Dette års uddeling bliver i samarbejde med Danmarks Radio, under den fælles bogfestival søndag 8. november, det er en rigtig god løsning og vi glæder os meget” afslutter Andreas Norkild Poulsen.

Vinderen af Bogforums Debuttantpris 2020 offentliggøres live på DR2, hvor også overrækkelsen af prisen finder sted og kan følges.

Nøgleord

Kontakter

Udstillingsleder Andreas Nordkild Poulsen, anpo@bchg.dk, tlf. 50 60 44 88.
Litteraturkonsulent og juryformand Gro Frank Rasmussen, gfr65@helsbib.dk, tlf. 25 61 63 55.

Billeder

Information om BC Hospitality Group A/S

BC Hospitality Group A/S
BC Hospitality Group A/S
Center Boulevard 5
2300 Copenhagen S

+45 32 52 88 11https://www.bchospitalitygroup.dk/

Om Bogforum

Bogforum er Danmarks største litterære event og afholdt hvert år siden 1992. Flyttede i 2012 fra Forum på Frederiksberg til Bella Center Copenhagen på Amager.

Sidste år besøgte 38.326 gæster Bogforum hvilket et det højeste besøgstal i Bogforums 28 års historie. I 2019 deltog mere end 220 udstillere. Størstedelen af Bogforums udstillere er forlag. 

Følg pressemeddelelser fra BC Hospitality Group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BC Hospitality Group A/S

BCHG Future Job Fair - jobmesse for BC Hospitality Groups opsagte medarbejdere.19.9.2020 09:00:52 CESTPressemeddelelse

BC Hospitality Group har stablet en intern jobmesse på benene med det ene formål at hjælpe de mange medarbejdere, som er opsagt som konsekvens af coronakrisen, videre bedst muligt. Det er mandag 21.9.2020 fra kl. 9.00 – 14:30 i Bella Center Copenhagen og Cecilia Lonning-Skovgaard, borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommunes holder åbningstale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum