Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Fejl i brev: København søgte frivillige til folkeafstemning, men sendte brev om graviditet

Del

Borgere i Københavns Kommune skulle have modtaget et brev, der inviterede til at blive valgtilforordnet ved Folkeafstemningen den 1. juni. I stedet modtog de en invitation til gravide om deltagelse i et forskningsprojekt.

En menneskelig fejl hos kommunens leverandør, KMD, har gjort, at 171.143 københavnere har modtaget et forkert brev i deres e-Boks.

Formålet med brevet var at invitere københavnerne til at melde sig som valgtilforordnede ved Folkeafstemningen den 1. juni.

Men under emnefeltet ”Bliv frivillig ved Folkeafstemning 1. juni” indeholdt brevet i stedet en invitation til gravide københavnere om deltagelse i et forskningsprojekt. Det skyldes, at leverandøren vedhæftede et forkert brev.

Mangler hænder til Folkeafstemning – gravide eller ej

Aravni Jakobsen, der har ansvaret for at afvikle folkeafstemningen i Københavns Kommune, er ærgerlig over fejlen, som nu er blevet rettet:

”Vi har allerede modtaget henvendelser fra borgere, som har gjort os opmærksomme på fejlen. Der er tale om en menneskelig fejl hos KMD, som er kommunens leverandør. Det er selvfølgelig ærgerligt og derfor har vi rettet fejlen, så vi kan sende det rigtige brev ud til københavnerne i stedet”, siger hun og uddyber:

”Vi håber dog, at modtagerne af brevet vil tage fejlen med et smil og i stedet melde sig som valgtilforordnede og give en dag til demokratiet. Vi har brug for hænder til folkeafstemningen – gravid eller ej” afslutter Aravni Jakobsen.

Københavns Kommune mangler cirka 700 valgtilforordnede, der kan hjælpe med at afvikle folkeafstemningen på Københavns 53 valgsteder.

Som tilforordnet møder man kl. 7.00 på valgstedet og er med indtil optællingen er forbi. Det er ikke muligt kun at deltage noget af dagen. Tilforordnede får 1.320 kr. i diæt som tilforordnet. 

Man kan melde sig som valgtilforordnet her: Meld dig til på linket her.

Fakta:

  • Brevet er sendt ud til københavnere i aldersgruppen 18-30 år samt 60-69 år.
  • Læs mere om folkeafstemningen den 1. juni på KK.dk/valg

Kontakter

Pressekontakt

33 66 23 45 (modtager ikke SMS)

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum