Danmarks Idrætsforbund

FC Roskilde-sag om spil på egne kampe indbringes ikke for DIF's Matchfixingnævn

Del

DIF’s Matchfixingsekretariat har efter grundig undersøgelse af spil på egne kampe i FC Roskilde besluttet ikke at indbringe dette forhold for matchfixingnævnet. Matchfixing-undersøgelsen fortsætter hos politiet.

Efter at have afsluttet den indledende undersøgelse har Danmarks Idrætsforbunds (DIF) Matchfixingsekretariat valgt ikke at åbne en sag mod FC Roskilde eller nogle af klubbens spillere om spil på egne kampe.

”Vi har ikke fundet nogen beviser for, at der skulle have foregået spil på egne kampe blandt FC Roskildes spillere hverken i forbindelse med kampen mod Lyngby eller andre af holdets kampe i sæsonen. På den baggrund ser vi ikke nogen grund til at gå videre med sagen til matchfixingnævnet,” siger Poul Broberg, der er chef for Public Affairs i DIF og for DIF’s Matchfixingsekretariatet.

Med beslutningen er der lukket for den del af sagen, der handler om spil på egne kampe. Der kører fortsat en efterforskning hos politiet om mulig matchfixing og overtrædelse af straffeloven. En sag, som DIF anmeldte til politiet i maj.

FAKTA: Det siger reglerne

DIF indførte som første nationale forbund i 2013 et fælles regulativ mod matchfixing. DIF’s matchfixingregulativ dækker matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd.

Eksempler på matchfixing:

  • Forsætlig manipulation af resultatet af en idrætskonkurrence
  • Forsætlig underpræstation
  • Forsætligt nederlag i en konkurrence
  • Bestikkelse af eller trusler mod en anden person for at påvirke en idrætskonkurrence i en bestemt retning

Eksempler på uetisk adfærd:

  • Misbrug af intern viden, fx ved at videregive oplysninger, der kan udnyttes i forbindelse med spil (betting)
  • Spil på egen konkurrence, også selvom der spilles på sejr
  • Modtagelse af gaver, der ikke hænger naturligt sammen med den pågældende idrætskonkurrence

Nøgleord

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum