Landdistrikternes Fællesråd

Favrskov med i Landdistrikternes Fællesråd

Del

Den østjyske kommune Favrskov har nu meldt sig ind i Landdistrikternes Fællesråd, som dermed repræsenterer 52 danske kommuner.

Favrskov har et aktivt landsbyråd, der har besluttet at melde kommunen ind i Landdistrikternes Fællesråd.
Favrskov har et aktivt landsbyråd, der har besluttet at melde kommunen ind i Landdistrikternes Fællesråd.

I starten af det nye år har også Favrskov Kommune meldt sig ind i rækken af kommunale medlemmer i Landdistrikternes Fællesråd. Det vækker begejstring hos formand Steffen Damsgaard:

- Jeg vil gerne byde Favrskov Kommune velkommen i Landdistrikternes Fællesråd og glæder mig til samarbejdet. Siden nytår har vi fået tre nye medlemskommuner, og dermed repræsenterer vi over halvdelen af landets kommuner. Takket være vores medlemmer har vi nu en stemme, som har afgørende betydning, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Det var Landsbyrådet i Favrskov Kommune, som opfordrede kommunen til at melde sig ind i Landdistrikternes Fællesråd. Og Hanne Smedegaard, formand for Landsbyrådet i Favrskov Kommune, kalder det en god nyhed for kommunens mange landsbyer, at medlemskabet af Landdistrikternes Fællesråd nu er i hus:

- Organisationen har efterhånden et godt fodfæste i forhold til det politiske system og forskellige beslutningstagere, så det er oplagt, at vi også er med i fællesskabet. Jo flere vi er, desto stærkere står vi, siger hun og tilføjer:

- Jeg ser frem til samarbejdet, som vi blandt andet tog hul på allerede i efteråret 2017 med et konkret indslag til Oplev Landsbyen i Grundfør. Og jeg håber også, at vi med medlemskabet kan gøre brug af og bidrage til bedre videndeling på området på tværs af kommunerne.

Også Favrskovs borgmester tror på, at både kommunen og Landdistrikternes Fællesråd får gavn af medlemskabet .

- Fællesrådet vil selvfølgelig gerne repræsentere så mange parter og kommuner som muligt, for så taler de med større vægt, og i sidste ende er det også til fordel for os som medlem. Samtidig tror jeg på, at vi som kommune har gavn af at give vores erfaringer videre, men også har brug for at kigge ud og se, hvad andre lykkes med. Så vi kan lære af hinanden og finde løsninger, der fortsat kan styrke landområderne i hele Danmark, siger borgmester Nils Borring.

Som Danmarks overordnede landdistriktsorganisation indsamler, deler og kommunikerer Landdistrikternes Fællesråd viden og erfaringer til gavn for landdistrikter og yderområder. Derudover afholder rådet løbende arrangementer, møder og netværksaktiviteter for vores medlemskommuner, hvori bl.a. landdistriktskoordinatorer, borgmestre og politikere deltager.

Nøgleord

Kontakter

Noa Jankovic, kontorchef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk

Billeder

Favrskov har et aktivt landsbyråd, der har besluttet at melde kommunen ind i Landdistrikternes Fællesråd.
Favrskov har et aktivt landsbyråd, der har besluttet at melde kommunen ind i Landdistrikternes Fællesråd.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

På Fanø sender de personligt brev ud til de unge: ’Tillykke med uddannelsen, men vil du ikke nok vende hjem?’1.3.2019 10:07:03 CETPressemeddelelse

Mellem Vesterhavet og Vadehavet ligger den lille ø, Fanø. Med ned til 20 minutters mellemrum går færgen Fenja direkte fra Esbjerg ind i favnen på Fanøs Nordby. En tur der tager 12 minutter. Lige knap en million turister tager turen årligt og 3400 fannikker har valgt at bosætte sig her. De mange turister gør Fanø til den kommune i landet, hvor turismeindtægterne udgør den største del af kommunens samlede finanser. Øen nyder godt af de mange besøgende, men det er livet fra de fastboende, der gør øen til noget helt særligt. Borgmesteren fra Alternativet, Sofie Valbjørn, fortæller om kommunens udfordringer – og gevinster – i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd. Hvordan afskiller Fanø sig fra resten af landets kommuner? Vi er en lille kommune, men vi er ikke en typisk landdistriktskommune. Nærheden til Esbjerg betyder, at rigtig mange af vores borgere pendler til Esbjerg dagligt, og faktisk er der også esbjerggensere der pendler hertil for at arbejde. Rent økonomisk er vi i en helt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum