Furesø Kommune

Fast læge skal tage imod borgere fra hospitalet

Del

En fasansat læge skal skabe større tryghed for de borgere, der efter et hospitalsbesøg ikke er friske nok til at komme hjem, men i stedet bliver overflyttet til kommunal pleje og støtte.

Med adresse i Svanepunktet i Farum Midtpunkt vil Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter nu ansætte en læge for at skabe bedre overgang  for patienter, der udskrives fra hospitalet.
Med adresse i Svanepunktet i Farum Midtpunkt vil Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter nu ansætte en læge for at skabe bedre overgang for patienter, der udskrives fra hospitalet.

Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter, med adresse i Svanepunktet, Farum Midtpunkt søger nu en fast læge, der kan være tæt på de borgere, der efter et hospitalsbesøg ikke er friske nok til at vende tilbage til deres eget hjem.

Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter tager sig hver dag af borgere, der flytter ind i kortere eller længere perioder omgivet af sundhedsfagligt personale, og her skal en fast læge nu hjælpe til at skabe en bedre overgang mellem hospitalet og rehabiliteringen. Det fortæller Rehabiliteringscentrets leder, Tina Jeanette Strand Petersen.

”Borgere på Rehabiliteringscentret har komplekse sygdomstilstande og fejler ofte flere forskellige ting på samme tid. Over de sidste to år har vi gennem vores samarbejde med de praktiserende læger i Furesø erfaret, at vi giver borgeren en større tryghed og et bedre forløb, når vi kan trække på en fast læge som supplement til vores øvrige sundhedsfaglige personale. Det får vi mulighed for nu,” siger hun.

Ifølge Tina Jeanette Strand Petersen skaber det bedre sammenhæng i borgerens forløb, når lægen gennem sin faglighed kan kvalificere den sundhedsfaglige vurdering, som hospitalslægerne er kommet med. Samtidig kan lægen være bindeled til borgerens praktiserende læge, og så vil en læge på Rehabiliteringscentret bidrage til den faglige udvikling hos det øvrige personale.

Faglig indsigt sikrer sammenhæng

”Vi har et rigtig godt samarbejde med de praktiserende læger i Furesø. I 2017 blev en af de praktiserende læger derfor fast tilknyttet Rehabiliteringscentret tre timer om ugen, og det stod ret hurtigt klart for centret, at en læge kan være med til at skabe bedre overgange mellem hospitalets læger og fagpersonale og centret, fordi de har den samme faglige indsigt i borgerens situation,” siger Tina Jeanette Strand Petersen.

Matilde Powers (A), formand for Udvalget for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv er glad for, at der politisk har været opbakning til at udvide viften af fagligheder i Furesøs plejetilbud.

”Vi skal gøre det trygt at blive gammel i Furesø, ikke mindst fordi der i de kommende år vil være en stærk stigning i antallet af borgere over 80 år. Det skaber værdi for borgerne, når vi i kommunen har de rette faglige kompetencer,
hvis de kommer i en særlig svær livssituation på grund af sygdom. Det er det, vi hører fra borgernes tilbagemeldinger på deres oplevelse af opholdet og overgangen fra hospital til rehabiliteringscenter. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at ansættelsen vil være med til at skabe tryghed både blandt borgere, pårørende og personale,” siger hun.

Nøgleord

Kontakter

Matilde Powers (A), formand for Udvalget for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv,
tlf. map1@furesoe.dk., tlf. 7216 5646
Tina Jeanette Strand Petersen, leder af Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter,
tlf. 72165124

Billeder

Med adresse i Svanepunktet i Farum Midtpunkt vil Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter nu ansætte en læge for at skabe bedre overgang  for patienter, der udskrives fra hospitalet.
Med adresse i Svanepunktet i Farum Midtpunkt vil Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter nu ansætte en læge for at skabe bedre overgang for patienter, der udskrives fra hospitalet.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Furesøs pædagoger gennemfører diplomuddannelse5.7.2019 13:14:25 CESTPressemeddelelse

Alle dagtilbudsledere og udvalgte pædagoger fra hvert dagtilbud i Furesø Kommune har netop færdiggjort en diplomuddannelse. Pædagogerne er blevet faglige fyrtårne og skal sammen med lederne stå i spidsen for at skabe udviklende læringsforløb, der i endnu højere grad tænker børnenes perspektiv og deltagelse med. Formand for udvalg for dagtilbud og familier Bettina Ugelvig Møller (A) glæder sig over, at pædagogerne udfordres fagligt, og at børnene får glæde af kompetencerne i deres dagligdag.

Furesøs pædagoger gennemfører diplomuddannelse4.7.2019 14:40:35 CESTPressemeddelelse

Som en af de eneste kommuner på Sjælland har Furesø Kommune brugt puljemidler fra dagtilbudsloven til at give samtlige dagtilbudsledere og 1-2 pædagoger fra hvert dagtilbud en diplomuddannelse. Mens andre kommuner har givet pædagoger et tre dages kursus, har Furesø uddannet faglige fyrtårne fra januar til juni. Bettina Ugelvig Møller (A) glæder sig over, at pædagogerne udfordres fagligt, og at børnene får glæde af kompetencerne i deres dagligdag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum