Billund Kommune

Farvel til småt brændbart

Del

Fra februar sløjfer alle fem genbrugspladser i Billund Kommune containeren til småt brændbart. Vi kan nemlig genanvende omkring halvdelen af det affald, som i dag ender til forbrænding i småt brændbart.

Vi skal genanvende mere og forbrænde mindre. Sådan lyder det fra Billund Kommune, som fra februar siger farvel til ”Småt brændbart”. Det er nemlig nødvendigt, at vi bliver bedre til at sortere, når vi skal genanvende mere.

”Meget af det affald, som i dag ender til forbrænding i småt brændbart, kan vi genanvende og bruge til produktion af nye produkter, hvis det bliver sorteret rigtigt. Det er enormt ærgerligt, når ressourcerne går tabt. Derfor sætter vi nu ind på genbrugspladserne,” siger leder af genbrugspladserne i Billund Kommune, Peter Skov.

Andre kommuner har gode erfaringer med at skifte ”Småt brændbart” ud med ”Rest efter sortering”. I Vejle og Give er mængden af affald, der bliver sendt til forbrænding, næsten halveret. Medarbejdere i Billund Kommune har besøgt genbrugspladsen i Middelfart, som har oplevet samme tendens. Derfor sætter Billund Kommune nu også ind for at gøre det nemmere at sortere rigtigt.

”Med det nye navn ”Rest efter sortering” vil vi signalere, at man først skal sortere alt affald ud i de rigtige containere. Kun hvis vi har noget tilbage, efter vi har sorteret, kan vi smide det i den nye container,” siger gruppekoordinator for affaldsgruppen i Billund Kommune, Stina Andkjær Edlefsen.

 

Det skal være nemt at være grøn

På de store pladser i Billund og Grindsted sker ændringen allerede 1. februar. På pladserne i Vorbasse, Sdr. Omme og Filskov sker det fra midten af februar.

Navnet er kun en del af de nye tiltag. For at gøre det nemmere at sortere, bliver der også rykket lidt rundt på pladserne. Genbrugspladserne sætter borde op foran ”Rest efter sortering”, hvor man kan sortere. Man vil også kunne få mere hjælp i perioden, efter de nye skilte er sat op.

”Det skal være nemt at sortere rigtigt, og man skal vide, at man gør en forskel. Så gør det heller ikke noget, hvis vi oven i det kan gøre det til en god oplevelse at besøge os,” siger leder af genbrugspladserne i Billund Kommune, Peter Skov.

Nye skilte med billeder og information ved udvalgte typer affald skal gøre det mere overskueligt at sortere. Det vil også være muligt at finde en digital vejledning til at sortere på kommunens hjemmeside, så man får pakket traileren rigtigt, inden man kører hjemmefra.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Billeder

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skoler og institutioner får besøg af Det Flyvende Teater med teaterundervisning og -workshops under projektet ”Super Ole”10.1.2022 16:03:43 CET | Pressemeddelelse

I løbet af det første halvår af 2022 vil Det Flyvende Teater tage ud på en række skoler og institutioner i Billund Kommune med projektet ”Super Ole”. I et tæt samarbejde med de unge deltagere vil projektet udforme sig gennem teaterundervisning, workshops, prøver, arbejde med scenografi og teaterproduktion. Til sidst munder alt arbejdet ud i en række forestiller under titlen ”Super Ole” – en forestilling frit efter LEGOs opfinder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum