Fredensborg Kommune

Farten skal ned på børnenes skolevej

Del

I august begynder børnene igen i skole – og de er ikke alle lige dygtig og erfarne i trafikken. Bilisterne skal derfor være ekstra opmærksomme på både farten og børnene, så vi undgår ulykker.

For at minde bilisterne om at være ekstra opmærksomme og respektere fartgrænserne på skolevejene, er Fredensborg Kommune gået sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i den landsdækkende skolestartskampagne “Børn på vej”.

”Vi er med i kampagnen, fordi erfaringen desværre viser, at der alt for ofte bliver kørt alt for stærkt på de veje, hvor børnene færdes til og fra skole. Men mange af børnene er nye i trafikken, og derfor skal vi altså huske at passe ekstra godt på dem. Det kan vi ikke mindst gøre ved at sænke farten på skolevejene og være særligt opmærksomme på både de små og store børn”, siger Flemming Rømer, der er formand for Teknik- og Infrastrukturudvalget, og som håber, at flere forældre fremover også vælger at gå eller cykle sammen med deres barn til skole i stedet for at tage bilen.

For mange kører for stærkt
Selvom de fleste respekterer fartgrænserne på skolevejene og viser hensyn, så er der stadig udfordringer. I august sidste år gennemførte politiet en fire ugers kontrol ved skolerne og sigtede 6.200 personer for at køre for stærkt, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. En undersøgelse foretaget af Epinion i januar viser, at knap hver 5. kører for stærkt på skolevejene.

”Man kan være så tidspresset om morgenen, at man fristes til at køre for stærkt. Men især nu hvor der er mange børn på skolevejene, er det særligt vigtigt at holde øje med sin fart og respektere fartgrænserne. Børn har svært ved at vurdere, om de kan nå at krydse vejen, hvis bilisterne kører for hurtigt. Så vær opmærksom og vis hensyn til børnene”, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Sådan gør du dit barn klar til trafikken:
Børn kan have svært ved at overskue trafikken både på grund af deres højde, men også fordi de har svært ved at vurdere, hvor hurtigt en bil kører, og om de kan nå at krydse vejen.
Skolestartskampagnen ”Børn på vej” minder alle trafikanter om at vise hensyn på skolevejene. Kampagnen opfordrer også forældre og skoler til at træne børnene i at færdes i trafikken. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har samlet gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og offentlig transport: www.sikkertrafik.dk/skolestart

Kontakter

Udvalgsformand Flemming Rømer (O) tlf. 22 21 25 96

Billeder

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum