Fars dag bunder i ønsket om at hædre en enlig far

Del

D.5. juni er det Fars dag, hvor vi skal betænke far med en lille gave. Det er dog ikke butikkerne, der er de egentlige grundlæggere af Fars dag, for dagen bunder i en rørende historie fra 1800 tallet om en enlig far til 6 børn

Søren Christiansen, direktør for skilsmisse app'en CoPilots, fortæller om baggrunden for Fars dag: 

- Vi skal tilbage til 1800 tallet for at finde ophavet til Fars dag.
En enlig far til 6 gjorde sådan et indtryk på sin ene datter, at hun besluttede sig for at hædre ham, da hun blev voksen. Hun var vokset op i en tid, hvor moderen havde rollen som familiens primære omsorgsgiver og mindet om faderens kamp for at favne både den afdøde moders rolle og samtidig være far var noget, hun som voksen ville ære ham for.

I 1910 besluttede den nu voksne datter, Fru Dodd fra Washington, USA, derfor at indføre Fars dag som en pendant til Mors dag. Hun fik succes med sit foretagende - godt bakket op af købmændene, der så det økonomiske potentiale i traditionen. 

Den danske Fars dag

Der gik nogle år inden Norden fik øjnene op for dagen.
Sverige startede med at fejre Fars dag i 1931, og Danmark fulgte trop i 1935.
Oprindeligt er Fars dag den 3. søndag i juni, men i Danmark lagde vi den på Grundlovsdag. En komité af nordiske købmænd forsøgte at rykke Fars dag fra Grundlovsdag til efteråret, men havde kun held til at få det igennem i  i Sverige, Norge, Island, Finland og Estland. I Danmark lykkedes projektet ikke, og derfor falder Fars dag i Danmark stadig d.5.juni på Grundlovsdag.

Nøgleord

Kontakter

Louise Lisner
+45 81724482

Billeder

Information om CoPilots

CoPilots
Njaldsgade 19d, 2
2300 Kbh S

81724482https://copilots.family/

CoPilots er en app, der samler skilsmissefamilien om barnet. 

Med særlige funktioner til mor, far, bonusmor, bonusfar & bedsteforældre er fokus på at skabe sammenhæng mellem barnets 2 hjem, så både voksne og børn trives i en familie fordelt i flere hjem.
Et komplet sæt værktøjer sikrer samarbejdet og indblikket i barnets liv - uanset hvad uge det er.

CoPilots vision er en lykkelig barndom for børn med 2 hjem.

Følg pressemeddelelser fra CoPilots

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra CoPilots