Vejdirektoratet

Farøbroerne skal have ny asfalt

Del

Søndag den 29. maj tager Vejdirektoratet hul på arbejdet med at skifte slidlaget på de to broer, der forbinder Sjælland med Falster.

Farøbroerne forbinder Sjælland og Falster. Arkivfoto: Vejdirektoratet.
Farøbroerne forbinder Sjælland og Falster. Arkivfoto: Vejdirektoratet.

Når bilister i dag kører over Farøbroerne, er det – med undtagelse af en enkelt kørebane – på nøjagtig den samme asfalt, som blev lagt ud ved broernes indvielse i juni 1985.

Derfor er det øverste asfaltlag naturligt nok noget nedslidt og efterhånden også fyldt med ujævnheder og revner.

De kommende måneder vil Vejdirektoratet derfor udskifte slidlaget på de to broer, som Farøbroerne består af. Slidlaget er den øverste del af asfalten, som beskytter det underliggende lag mod skiftende vejr, og som gør køreturen mere stabil og komfortabel for trafikanter.

På grund af Farøbroernes stålkonstruktion vil der dog stadig forekomme små ujævnheder i den nye belægning, hvor stålkassedrageren har lodrette afstivninger.

Arbejdet er delt op i to etaper. I første etape gælder det Højbroen mellem Falster og Farø, hvor arbejdet finder sted i perioden fra søndag den 29. maj til fredag den 1. juli. Anden etape sker på Lavbroen mellem Farø og Sjælland og finder sted efter sommerferien fra søndag den 14. august til lørdag den 1. oktober.

Denne del af arbejdet falder sammen med et større slidlagsarbejde cirka 15kilometer nord for Farøbroerne, som betyder, at der vil være vejarbejde hele vejen til frakørsel 40 Udby. Til gengæld kan bilister glæde sig over, at de trafikale gener bliver taget i ét hug, og den samlede rejsetid bliver forkortet.

Sådan foregår arbejdet

I forbindelse med renoveringsarbejdet vil der kun være ét farbart spor i hver retning, hvilket medfører forlænget rejsetid.

Hastighedsbegrænsningen vil blive sat ned til 80 km/t, mens arbejdet står på. Det sker af hensyn til sikkerheden for trafikanter og vejarbejdere.

Frakørsel 42 i nordgående retning vil være lukket for almindelig trafik i den del af slidlagsarbejdet, der finder sted før sommerferien.

Information til trafikanterne

Vær opmærksom på, at arbejdet kan medføre kø for trafikanter. Det vil være aktuelt særligt i morgen- og eftermiddagstimerne, men også i forbindelse med Kristi himmelfartsferien, pinseferien og andre rejsedage.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Læs mere om projektet

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon:

Tlf:20 61 26 64

Billeder

Farøbroerne forbinder Sjælland og Falster. Arkivfoto: Vejdirektoratet.
Farøbroerne forbinder Sjælland og Falster. Arkivfoto: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum