Farligt og ulovligt: Danskere køber store mængder fyrværkeri over nettet
De seneste år har Toldstyrelsen beslaglagt omkring 1000 kilo ulovligt fyrværkeri herhjemme, og meget af det bliver købt over nettet fra udenlandske hjemmesider. Men det gode tilbud kan ende med både en stor bøde og alvorlige ulykker, advarer Henrik Sagild, der er direktør for skade i Gjensidige.

December er ikke kun jul og stille hygge indendørs med familien. Det er også årets store og eneste måned for lovligt at købe og affyre fyrværkeri.
Selvom det først er tilladt at købe årets nytårskrudt fra den 15. december, så ser en del danskere stort på de regler og køber i stedet både ulovligt og farligt fyrværkeri hele året.
Tal fra Toldstyrelsen viser nemlig, at der alene i årets første ni måneder er blevet beslaglagt over et halvt ton ulovligt fyrværkeri, der er blevet forsøgt ført ind i landet. Og her er det især i pakkeposten, at de mange kilo er beslaglagt.
Det talmå dog formodes at stige yderligere, når vi nærmer os nytårsaften og en del danskere skalkøbe fyrværkeri til fejringen af det nye år.
Men man bør tænke sig rigtig godt om, inden man eksempelvis køber fyrværkeri over nettet, siger Henrik Sagild, der er direktør for skade i Gjensidige.
"Man skal se sig rigtig godt for, hvis man beslutter sig for at handle fyrværkeri over nettet. For selvom der findes autoriserede danske forhandlere, så er der desværre også en række udenlandske sider, der til forveksling ligner danske, og da det er ulovligt at købe fyrværkeri i udlandet, risikerer man enten at få en bøde eller stå med noget farligt fyrværkeri mellem hænderne," siger han.
Samtidig opfordrer han til, at man i den her tid tager sig en snak med sine børn omkring brugen af fyrværkeri samt reglerne og risikoen.
"Selvom der er klare regler for salg af fyrværkeri til unge under 18 år, er det desværre nemt at omgå reglerne ved at købe det over nettet. Og derfor er det en god ide at tage en snak om både regler og risiko med sine børn, så ikke de ender med at stå med ulovligt og potentielt livsfarligt fyrværkeri mellem hænderne den kommende tide," siger Henrik Sagild.
Husk de fem fyrværkeriråd
- Brug altid beskyttelsesbriller
- Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
- Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
- Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
- Gå aldrig tilbage til en fuser
Nøgleord
Kontakter
Andreas MortensenKommunikationskonsulent
Tlf:27 52 46 44am@gjensidige.dkBilleder
Information om Gjensidige Forsikring
Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring
Halvdelen af årets ulykkesskader på rejsen sker i vinterperioden: Særligt tre destinationer skiller sig ud4.2.2023 08:03:00 CET | Pressemeddelelse
Godt hver anden ulykkesskade hos Gouda Rejseforsikring sker i løbet årets første kvartal, og det er en bestemt slags skade, der især forekommer.
Den mentale sundhed er under pres: Hver femte fik det værre i 202231.1.2023 07:43:00 CET | Pressemeddelelse
Én ud af fem danskere oplever at have fået det dårligere mentalt gennem 2022, og dermed fortsætter en trist tendens. Antallet af stress- og angstsager er også stigende, viser tal fra Gjensidige.
Ny undersøgelse: Tusindvis af danskere går glip af boligens største strømbesparelser26.1.2023 07:44:00 CET | Pressemeddelelse
Hver tredje dansker, der forsøger at spare på elregningen i hjemmet, anser badeværelset for at være den største synder. Energiekspert peger dog på køkkenet, som hjemmets største strømsluger.
Tusindvis af danske bilister kører kængurukørsel: 'Det er farligere, end mange tror'24.1.2023 07:36:00 CET | Pressemeddelelse
De færreste bilister bryder sig om at få en fartbøde, men alt for ofte fører det til farlige situationer, når bilister forsøger at undgå at blive fanget i en fotofælde. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.
2500 gange om året koster det en afgift til bilejere: Nemt at undgå19.1.2023 07:41:00 CET | Pressemeddelelse
Der er hård kamp om parkeringspladserne i København, og derfor må parkeringsvagter dagligt udskrive afgifter til biler, der holder uretmæssigt på p-pladser til elbiler. Men det er ikke kun en dårlig forretning for pengepungen, det har også flere negative konsekvenser for ejere af elbiler.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum