L&F

Farlige tarmbakterier stammer ikke fra dansk kød

Del

Problemerne med de to resistente bakterier CPE og VRE, der omtales i en artikel i Ekstra Bladet lørdag stammer med meget stor sikkerhed ikke fra dansk kød.

Det er ikke dansk kød, der skaber problemer med de farlige resistente bakterier CPE og VRE.

Det fastslår chefkonsulent Jan Dahl fra Landbrug & Fødevarers afdeling for Fødevaresikkerhed, veterinære forhold & risikoanalyse.

- Vi ser ikke CPE (carbapenem-resistente coli-bakterier) i dansk produceret kød. Det er undersøgt i myndighedernes overvågningssystem DANMAP. Antibiotika af gruppen Carbapenemer må slet ikke bruges til produktionsdyr i EU. De er dog påvist enkelte gange i europæisk produceret kød, siger, siger Jan Dahl.

Den anden bakterie, der omtales i Ekstra Bladet, er VRE (vancomycin-resistente enterokokker. Den er ikke set i dansk kød de sidste år, men er fundet tidligere. Den nuværende spredning blandt mennesker i Danmark har med stor sikkerhed intet med kød at gøre.

- Vi ser altså heldigvis ikke de bakterier i dansk produceret kød. Og for at undgå, at det sker i fremtiden, har vi sat ind med flere tiltag . Vi er således helt stoppet med at bruge antibiotika af typen 3. og 4. generations cefalosporiner, og  bruger altså slet ikke carbapener, som billedligt talt er næste trin på stigen, når en bakterie ikke kan behandles med cefalosporiner. Samtidigt arbejder vi løbende med at nedbringe brugen af antibiotika i landbruget helt generelt, siger Jan Dahl.

Kontakter

Søren Andersen, pressechef, Landbrug & Fødevarer, 21567011 eller sand@lf.dk

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F