Gjensidige Forsikring

Farlige stråler: Solcentre politianmeldt 38 gange på tre år

Del

Ulovlige rør med kraftig og sundhedsskadelig stråling og manglende registrering hos myndighederne har været medvirkende til, at Sikkerhedsstyrelsen de seneste tre år har foretaget 38 politianmeldelser af solcentre efter 255 kontrolbesøg. Det viser nye tal, Gjensidige har fået udleveret af Sikkerhedsstyrelsen.

Vinteren i Danmark er hård for solhungrende danskere, og derfor kan det være fristende, når solcentre lokker med billig og hurtig adgang til varme, D-vitamin og brun hud.

Men tilbuddet om billig sol har i en række tilfælde vist sig at have en så alvorlig skyggeside i form af manglende sikkerhed og sundhedsfare for kunderne, at Sikkerhedsstyrelsen har set sig nødsaget til at foretage politianmeldelser mod flere solcentre.

De 38 anmeldelser er sket på baggrund af 255 kontrolbesøg i løbet af de seneste tre år.

Det viser en ny opgørelse over politianmeldelser mod solcentre, som Sikkerhedsstyrelsen har foretaget for Gjensidige.

De seneste tre år har kontrolbesøg ført til 38 politianmeldelser af solcentre for en række lovovertrædelser, der blandt andet omfatter manglende registrering i af solcentre hos Sikkerhedsstyrelsen, manglende efterlevelse af tidligere påbud og ulovlige rør med for kraftig og sundhedsfarlig UV-stråling.

Alene i årets to første måneder er der indledt to sager i forbindelse med ulovlige rør med for kraftig UV-stråling, der samlet set tegner sig for 14 af de 38 politianmeldelserne.

Og især problemerne med ulovlige og sundhedsfarlige rør hos en del af solcentrene bør føre til eftertanke hos de danskere, der bruger solcentre, lyder det fra Louise Brix, der er fagchef for Sundhed i Gjensidige.

”Kraftig UV-stråling øger markant risikoen for at udvikle hud- og modermærkekræft, og den manglende opmærksomhed på risikoen har været med til at gøre lige netop de kræftformer blandt de mest udbredte herhjemme. Af samme årsag er der indført regler for niveauet af UV-stråling i solcentre, og derfor er de her mange sager enormt nedslående,” siger Louise Brix, der især er bekymret for de unge, hvor risikoen for at udvikle alvorlig sygdom er størst.

“Unge menneskers krop er stadig under udvikling, og derfor er de særligt sårbare, når de bliver udsat for kraftig UV-stråling. Samtidig viser forskning, at risikoen for at udvikle hud- og modermærkekræft stiger væsentligt, jo oftere og langvarigt, man bliver udsat for det,” siger Louise Brix.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er der registreret 756 solcentre på landsplan i Danmark. Sikkerhedsstyrelsen oplyser desuden, at antallet af anmeldelser faldet fra 2020 til 2021.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum