Sparta Atletik og Løb

Fantastisk verdensrekord ved CPH Half

Del

Kenyanske Geoffrey Kamworor viste sin enorme klasse, da han smadrede verdensrekorden ved Copenhagen Half Marathon og vandt i 58.01 minutter.

Geoffrey Kamworor smadrede verdensrekorden ved CPH Half. (Foto: CPH Half)
Geoffrey Kamworor smadrede verdensrekorden ved CPH Half. (Foto: CPH Half)

Geoffrey Kamworor var på forhånd stor favorit ved CPH Half, og den tredobbelte verdensmester på distancen skuffede ikke, da han satte en ny suveræn verdensrekord. Han krydsede målstregen i den fantastiske tid 58.01 minutter, efter en præstation af en helt anden verden.

Sololøb

Han rykkede fra resten af førergruppen efter 10 kilometer, og resten af løbet løb han alene, mens han bare øgede og øgede tempoet. 10 kilometer rundede han i 27.32, hvilket var seks sekunder foran verdensrekord tempo, efter 15 kilometer var han 24 sekunder foran verdensrekorden, og det tempo holdt han næsten hele vejen i mål, hvor han smadrede den eksisterende verdensrekord med 17 sekunder.

Det var også en meget glad og bevæget Geoffrey Kamworor, der kom i mål.

"Jeg er bare stolt og glad for min præstation. Jeg vidste, jeg var i god form, og at jeg havde mulighed for at sætte ny verdensrekord, og det betød meget for mig at sætte den her i København, hvor jeg første gange vandt VM," sagde den glade vinder og indehaver af verdensrekorden på halvmaratondistancen. 

Helt efter procecuren så afventer verdensrekorden endelig godkendelse. 

Kontakter

Billeder

Geoffrey Kamworor smadrede verdensrekorden ved CPH Half. (Foto: CPH Half)
Geoffrey Kamworor smadrede verdensrekorden ved CPH Half. (Foto: CPH Half)
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum