Fantastisk løbsrekord ved Telenor CPH Marathon

Del
Telenor CPH Marathon anno 2018 bød på en fantastiske vindertider hos herrerne, da det blev til nye løbsrekord på 2.11.16

William Morwabe fra Kenya løb den hurtigste maratontid nogensinde løbet i København, da han vandt dette års Telenor CPH Marathon maraton. Vindertiden på 2.11.16 var en suveræn forbedring af den eksisterende løbsrekord, som lød på 2.12.10 og blev sat sidste år.

Morwabe rykkede fra resten af førerfeltet ved 34 kilometer, og det var kun etiopiske Abraham Girma, som kunne følge nogenlunde med. Han holdt en afstand på 10 sekunder op til Morwabe, men han kom aldrig helt op, selvom det på et tidspunkt godt kunne ligne et spurtopgør på opløbsstrækningen på Islands Brygge.

Da han krydsede målstregen var det i tiden 2.11.30, altså 14 sekunder efter Morwabe men stadig hurtigere end den tidligere løbsrekord. Nummer tre blev Paul Chege, som kom i mål efter 2.12.25, så det var flotte toppræstationer på trods af det varme vejr ved Telenor CPH Marathon

Flot vindertid hos kvinderne

Hos kvinderne vandt Shasho Insermu fra Etiopien, som hurtigt tog føringen i løbet og holdt den hele vejen til mål. Hun slog dog ikke den eksisterende løbsrekord på 2.30.51, da hun kom i mål i tiden 2.32.18, hvilket stadig er en rigtig flot vindertid. Nummer to blev Betty Chepleting fra Kenya i tiden 2.32.42 og den tredjehurtigste kvinde var Tesfanesh Merga fra Etiopien, som kom i mål efter 2.33.04.

Billeder

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

Sparta Atletik og Løb er Danmarks førende løbe- og atletikklub med 1500 medlemmer og en af Europas største løbsarrangører af events som CPH Half, CPH Marathon, DHL Stafetten København og Copenhagen Athletics Games.

Vi står desuden for den tekniske afvikling af store events såsom Royal Run, Tour de France Grand Départ og VM Halvmaraton i 2014.

Sparta Atletik og Løb er baseret ved Østerbro Stadion. Her driver vi Danmarks største atletiklub båret af et passionerede trænerstab og et inspirerende træningsmiljø fra børnenes sandkassehold til det højeste internationale eliteniveau.

I vores løbeafdeling tilbyder vi daglig løbetræning på mere end 20 forskellige træningshold. Her mødes, trænes og inspireres løbere på alle distancer og alle niveauer – fra nybegynderen og den sociale motionsløber til Danmarks allerhurtigste løbere.