Aalborg Kongres & Kultur Center

Fantastisk jazzmusik direkte hjem i stuen med hilsen fra hele Danmarks nordjyske bigband

Del

Når du rammer onsdag den 28. april kl. 20.00 så er det med at tune ind på Facebook eller YouTube for at opleve Nordkraft Big Band direkte ind i din onsdagshygge-stue.

Med afstand og håndsprit har Nordkraft Big Band sat sig til rette på den store scene i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvorfra de serverer et dejligt, blandet musikprogram – lige hjem i stuerne!

Der bliver noget for enhver smag, både den erfarne lytter og nybegynderen. Musikken vil denne aften bestå af bl.a. komponisterne Jens Winther, John Clayton, Thad Jones, Bob Mintzer og mange andre.

Et folkeligt big band

Steen Hansen står denne aften foran som dirigent for det nordjyske bigband, der sidste år kunne fejre 10-års jubilæum. Nordkraft Big Band har visionen om at være et folkeligt bigband, du for eksempel møder til store begivenheder i Aalborg og resten af landet, men bandet ønsker også at være frontløber på både kunstneriske- og musikpædagogiske projekter.

Bigband-tradition startede i nattelivet i USA i midt tyverne. Skulle man spille salene i danseklubberne op, skulle der blæsere og power på, så orkestrene voksede og blev til bigbands, som vi kender dem, med hold af saxofoner, trompeter, tromboner og rytmegruppe. Det døde for en tid ud under depressionen, men Duke Ellington og Count Basie bragte det tilbage med orkestre, der blev legendariske, og bigbands dominerede jazzen i 1940erne, hvor swing var populært. Senere blev bigbandformatet afprøvet i forskellige genre indenfor jazzen og blev et udbredt kunst- og koncertfænomen, samtidig med at flere professionelle bigbands vandt frem i hele Europa. Hele denne arv bygger Nordkraft Big Band nu videre på.

Ingen festivaler
men live alligevel

Bandet har måttet se i øjnene, at deres fysiske koncertaktivitet dette forår hænger i en tynd tråd, og i stedet fokuserer de på det folkelige ved at spille koncerter online.

Koncerterne er blevet til virkelighed med støtte fra Spar Nord, Spar Nord Fonden og AKKC. Så sæt dig godt til rette – cast måske livestreamingen op på dit tv, og nyd i ca. 40 minutter sammen med et godt glas rødvin den gode jazzmusik og glade musikere fra den store scene i Aalborg Kongres & Kultur Center.

På Facebook finder du koncerten her: https://www.facebook.com/nordkraftbigband

På YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ySjfLTv3638

Kontakter

For yderligere information kontakt manager Peter Lund Paulsen tlf. 3032 8062

Billeder

Information om Aalborg Kongres & Kultur Center

Aalborg Kongres & Kultur Center
Aalborg Kongres & Kultur Center
Europa Plads 4
9000 Aalborg

+45 99 35 55 55http://www.akkc.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Wallmans Christmas Show er Danmarks største medrivende julefest for alle29.4.2021 10:00:42 CEST | Pressemeddelelse

Når Wallmans Christmas Show on Tour igen finder vej til Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) med premiere torsdag den 18. november og derefter fredage og lørdage til 11. december, så kan alle festglade mennesker godt gøre sig klar til et brag af en julefrokost. I 2019 lykkedes det for første gang i Danmark at få Wallmans on Tour til Aalborg med et fast juleshow fredage og lørdage fra november til december. Sådan bliver det igen!

Aalborg Kongres & Kultur Center sætter restaurantdrift i udbud15.4.2021 15:17:44 CEST | Pressemeddelelse

Bæredygtighed, høj kvalitet, kontinuerlig nytænkning samt et enormt serviceniveau skal kendetegne hele restaurantdriften i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) – og samtidig skal den samlede restaurantkapacitet udvides. En forpagter skal drive en bæredygtig kongres- og kulturrestaurant, der tager sig af alle aktiviteter, der vedrører forplejning til aktiviteter i AKKC. En anden forpagter skal drive en nyoprettet á la carte restaurant med gastronomisk bæredygtighed.