Mikonomi.dk

Fanø indtager sidstepladsen i ny undersøgelse om arbejdsløshed

Del

Fanø er den eneste kommune, som har en stigning i arbejdsløshed fra 2011-2017. I 2011 var der 4,8% ledige i kommunen. I 2017 er dette tal steget til 5,87%. Der har altså været en stigning i arbejdsløshed på 22% mellem årene 2011-2017.

Mikonomi.dk har foretaget en ny undersøgelse, som viser i, hvilke kommuner der er kommet henholdsvis flest og færrest arbejdsløse i job efter finanskrisen.

Alle de danske kommuner har heldigvis haft en forbedring i arbejdsløsheden i årene mellem 2011-2017 undtagen Fanø Kommune, som skiller sig ud med en stigning på hele 22%. Merete Østergaard, som er sektionsleder på Esbjerg Jobcenter (tilknyttet Fanø Kommune), giver sine bud på den stigende arbejdsløshed i Fanø Kommune:

“Fanø er en lille ø, hvilket betyder, at jobmulighederne er mere begrænsede i forhold til mulighederne i en storby. Derudover er en større procentdel af befolkningen seniorer, som kan have svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet igen. Til sidst er der gennemsnitligt lidt flere udsatte borgere på Fanø, som for eksempel døjer med alkoholmisbrug. Fanø er en ø med et befolkningstal på 3.345. Der er en speciel livsstil på en lille ø, som måske er lidt mere afslappet end i en storby”.

Den besværlige transport mellem øsiden og fastlandssiden skaber arbejdsløshed

For at komme fra Fanø til Esbjerg, eller omvendt, skal man med en 12-minutters sejltur. Fannikkere oplever denne tid mellem Fanø og Esbjerg som en barriere. De har nemlig transport både til og fra færgen. Den samlede daglige transporttid kan løbe op, da transporten på både øsiden og fastlandssiden er med cykel og offentlig transport.

Transporten mellem Fanø og Esbjerg bliver dermed grundlag til ledighed, da turen virker besværlig og lang for nogle fannikkere.

Endelig er der en øget tilflytning til Fanø blandt akademikere. Akademikere tager generelt længere tid om at komme ud på arbejdsmarkedet, da der på vestkysten er få stillingsopslag til dette segment. 

Yderligere kan det høje antal af ledige også skyldes det dårlige vejr i 2017. Vejret har nemlig været en udfordring for beskæftigelsen i turismeerhvervet. Dette har betydet, at færre ledige har haft deltidsarbejde.

Grundlag for undersøgelsen

I undersøgelsen er tallene for arbejdsløse mellem 2011 og 2017 blevet vurderet. I 2011 var arbejdsløsheden højst i de fleste danske kommuner sammenlignet med de sidste ti år. Dette skyldes den økonomiske krise, som startede i 2008.

Arbejdsløsheden peakede altså i 2011, og har efterfølgende været faldende i alle kommuner på nær Fanø. Derfor har årene mellem 2011 og 2017 vagt interesse i forhold til udviklingen i arbejdsløshed i Danmark.

Du kan finde tallene for alle kommuner her, hvor du også kan se hele undersøgelsen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge. Det gøres opmærksom på, at Mikonomi.dk ikke har interesse i at fremme nogle af de nævnte aktører i denne historie.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Ny lov om ansvarsforsikring: Spar 1.600 kr. og undgå et dagsgebyr på 250 kr.22.12.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Har du et køretøj, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring? Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring inden nytår eller afmelde den hos Motorregistret. Efter nytår vil DFIM nemlig opkræve et gebyr på 250 kr. om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring - uanset om du kører i dit køretøj eller ej. I den forbindelse har Mikonomi.dk undersøgt forsikringspriser og fundet frem til, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber.

Undgå at blive snydt: Sådan finder du den billigste afbetaling på Black Friday21.11.2018 10:09:27Pressemeddelelse

Black Friday, som i år afholdes d. 23. november, er en amerikansk tradition, som danskerne i høj grad har taget til sig, når betalingskortet skal svinges og julegaverne indkøbes. Men danskerne bør være på vagt: Foruden selve prisen på varerne kan priserne på finansieringen i butikkerne også variere en del. Tal fra Mikonomi.dk viser, at du eksempelvis kan spare 779 kr. på finansiering ved køb af et TV til samme pris ved at tage i Power fremfor Elgiganten.

Tag testen: Sparer du nok op til din tid som pensionist?25.10.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Du skal i gennemsnit have skrabet mere end 6 mio. kr. sammen inden din tid som pensionist starter, hvis du vil opretholde den samme levestandard de første 15 år af din pension. I Hørsholm Kommune skal du i gennemsnit spare mere end 8,5 mio. kr. op, hvorimod du i Morsø Kommune kun skal spare 5,2 mio. kr. sammen. Dette viser en undersøgelse, som Mikonomi.dk har foretaget i forbindelse med Pensionsdagen 2018.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum