Lolland Kommune

Faneborg fra hele Lolland Kommune tager imod Hendes Majestæt Dronningen den 1. juni 2016

Del

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II besøger Lolland Kommune den 1.-2. juni. Det endelige program er under udarbejdelse, men allerede nu ligger det fast, at Kongeskibet Dannebrog lægger til kaj ved Toldboden Nakskov den 1. juni kl. 10.00. Her vil regenten blandt andet blive modtaget af en faneborg, som alle foreninger i Lolland Kommune opfordres til at deltage i.

Ikke mindre end 82 faner dannede faneborg ved det royale besøg i Nakskov i 2008
Ikke mindre end 82 faner dannede faneborg ved det royale besøg i Nakskov i 2008

Lolland Kommune har - som ved regentparrets besøg den 15. september 2008 - bedt oberstløjtnant, direktør Jørn Arne Nielsen om at samle og koordinere en faneborg tæt besat med Dannebrogsfaner og repræsentanter fra Lolland kommunes foreninger og institutioner. Og erfaringerne er gode, rigtig gode endda. Da kongeskibet besøgte Nakskov i 2008, blev det budt velkommen af 82 faner - et imponerende antal.

”Nakskov Havn skal være klædt i dannebrogsfarverne den 1. juni. Dannebrog er et samlingspunkt for os alle sammen. Faneborgen er en festlig mulighed for alle foreninger og organisationer til at byde Dronning Margrethe velkommen. Hendes Majestær Dronningen bliver altid glad, ved jeg, når de lokale foreninger bogstavlig talt viser flaget”, siger Jørn Arne Nielsen.

Oberstløjtnanten understreger, at faneborgen ikke kun er for marineforeninger, soldaterforeninger og forsvarsbrødre.

”Invitationen og opfordringen til deltagelse adresseres til alle foreninger og institutioner med egen Dannebrogsfane. Det være sig spejdere, ungdomskorps, gymnastikforeninger, pensionistforeninger, folkedansere, beredskabet, frivillige brandmænd, politiet, skoler, hjemmeværnet, soldaterforeninger, blot for at nævne eksempler."

"Alle bliver inviteret, og alle skal med, uanset forening og uanset, hvor du kommer fra i kommunen. Lolland Kommune og jeg håber, at kommunens stærke foreningsliv vil være med til at give dronningebesøget en flot og festlig start. I 2008 samlede vi 82 faner - det skal vel ikke være ringere denne gang?”, slutter Jørn Arne Nielsen.

Interesserede foreninger bedes henvende sig til Jørn Arne Nielsen snarest og inden den 1. maj 2016 på telefon 72 59 62 47 eller ved at maile til direktor@egedalfjernvarme.dk.

Hver forening/organisation kan deltage i faneborgen med to-tre repræsentanter, én fanebærer plus én eller højst to fanevagter. Ved foreningens/organisationens tilmelding skal oplyses fulde navn på alle deltagere samt navn, mail og telefonnummer på kontaktpersonen.

En uges tid før besøget vil der være en kort orienterende generalprøve for alle de deltagende foreninger. Foreningerne kontaktpersoner får direkte besked om dette.

Nøgleord

Kontakter

Jørn Arne Nielsen
Oberstløjtnant-R, direktør
T: 7259 6247
M: direktor@egedalfjernvarme.dk

Billeder

Ikke mindre end 82 faner dannede faneborg ved det royale besøg i Nakskov i 2008
Ikke mindre end 82 faner dannede faneborg ved det royale besøg i Nakskov i 2008
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum