Turbine Forlaget A/S

Familieroman om Fiskehuset

Del

Den norske musiker og digter Stein Torleif Bjella romandebuterede med en sælsom og sindig fortælling om ensomhed og det smertefulde i at skulle nærme sig andre og tage livet op til revision. Romanen Fiskehuset udkommer nu på dansk i oversættelse af Mai Odgaard Petersen.

Romanens forside er designet af Suzan Beijer & Marion Vrijburg
Romanens forside er designet af Suzan Beijer & Marion Vrijburg

Hovedpersonen Jon Aslesson Aal er musiker, men tjener til dagen og vejen som såkaldt ”radiatorlærer” – hjælpelæren, der står lænet op ad radiatoren, mens den rigtige lærer underviser ved tavlen.

Han er enlig og har ikke mange mennesker i sit liv. Hans påståelige og ligefremme onkel Ivar har udpeget ham, og derved forbigået egne børn, til at arve familiens grund, Storsenn, med fiskehytte og sø, fordi Jon ”mangler initiativ. Så er der ikke noget, der vil ændre sig”.

– Hvorfor har du ikke fået dig en kone, Jon? Har du haft kærester?

Han helmer ikke, når det gælder kærligheden.

– Jeg har set nogle. Jeg plejer at trække mig. Bange for ikke at kunne slå til, siger jeg.

Jon må i en uge stå for skud for onklens direkte facon, mens han bliver lært op i efterårsfiskeriets hemmeligheder og den nødvendige gøren og laden i fiskehytten. Det bliver en uge, der handler om meget andet end blot efterårsfiskeri.

Onkel Ivar tvinger med sin direkte facon Jon til at forholde sig til sin egen tilværelse og valg i livet. Er livet blevet til det, han ønskede?

Fiskehuset var en af de bedst sælgende skønlitterære bøger i Norge i 2021 og er solgt til udgivelse i en række lande. For Fiskehuset blev Stein Torleif Bjella tildelt Nynorsk litteraturpris 2021. Bogen har været nomineret til P2-lytternes romanpris og har været på flere avisers lister over årets bedste bøger i Norge.

Fakta om romanen:

Titel: Fiskehuset
Forfatter: Stein Torleif Bjella
Oversætter: Mai Odgaard Petersen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740678963
Sidetal: 156
Vejl. pris: 229,95 kr.
Udgivelsesdato: 17. august 2022


Nøgleord

Kontakter

Billeder

Romanens forside er designet af Suzan Beijer & Marion Vrijburg
Romanens forside er designet af Suzan Beijer & Marion Vrijburg
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Kendt madinfluencer udgiver sin første bagebog, der er lidt sundere end de fleste5.9.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det plantebaserede køkken har aldrig været så populært som nu. Det er der en god grund til, for der findes en overflod af lækre, vitale, farverige og velsmagende råvarer, som vi kan lave dejlige og nærende opskrifter ud fra, hvilket den kendte madinfluencer, Anette Hoeg Nielsen, i den grad gør. Både til det salte og søde køkken, og det er altid med det plantebaseret tæt på sit hjerte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum