WalletForm

Faldende antal kvindelige ledere i Danmark

Del

Da ligestilling på arbejdsmarkedet fortsat er et af de mest diskuterede emner, har WalletForm for nylig lavet en undersøgelse og undersøgt andelen af kvindelige ledere i Danmark sammenlignet med andre vestlige lande i Europa. Undersøgelsesresultaterne viser, at Danmark ligger på 16. pladsen blandt 18 undersøgte lande og har kun 27 procent kvindelige ledere i ansættelse. I forhold til 2007 er antallet faldet med 1,2 procent.

Danmark er på 16. plads ud af 18 lande, når man sammenligner andelen af kvinder ledere i Vesteuropa. Ifølge Eurostats seneste tal er kun 27 procent af ledere i Danmark kvinder. WalletForm undersøgte disse tal.

Fald i kvindelige ledere i løbet af de sidste 10 år

Fra 2007 til 2017 er andelen kvinder i ledelsesrollen faldet med 1,2 procent i Danmark. Disse tal gør Danmark til et af de vesteuropæiske lande med mindst kvindelige ledere samt et af de lande med de mindst udviklede fremskridt i løbet af de sidste 10 år. Til sammenligning er de største fremskridt lavet af Sverige, og der er mindst fremskridt i Italien. Sverige steg med 8 procentpoint, mens Italien faldt med næsten 6 procentpoint.

Mere end 50% ledelses stillinger er besat af mænd

Selvom det samlede antal kvindelige ledere i Vesteuropa er voksende, besidder mænd fortsat over halvdelen af de ledende stillinger. På det samlede gennemsnit i Vesteuropa er mindre end en tredjedel af alle ledende stillinger besat af kvinder.

Af hele beskæftigelsen i Danmark tegner ledere 2,4 pct. Af beskæftigelsen, eller med andre ord er der en leder for hver 40 medarbejdere. Med dette taget i betragtning, kan andelen af kvinder i ledende stillinger ikke tages som en generel indikator for ligestilling på arbejdsmarkedet.

Danmark er tæt på bunden af listen

Kun 27 procent af kvinderne besidder en ledelsesrolle i Danmark. Denne procentdel omfatter ledende medarbejdere samt mellemledere. I forhold til andelen af kvindelige ledere i andre vesteuropæiske lande ligger Danmark nederst på listen og indtager 16. pladsen ud af 18 undersøgte lande.

På de øverste pladser ligger Sverige og Norge, der har næsten 40 procent af kvinderne i ledelsesrollen og Irland er ikke langt bagud og har omkring 37 procent af kvinderne i ledelsen. Kun to vesteuropæiske lande ligger under Danmark og har færre kvindelige ledere: Nederlandene med 26 procent af kvindelige ledere og Luxembourg med mindre end 20 procent af kvinder i ledende stilling.

Læs hele historien om WalletForm.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om WalletForm

WalletForm
WalletForm
Vester Voldgade 94
1552 København V

https://walletform.com/da/

Følg pressemeddelelser fra WalletForm

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WalletForm

God form og sund på budget 201918.4.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

At være i form og sund er et af folks hovedprioriteter. På årsbasis bruges hundredvis af millioner euro på fitness medlemskort, der aldrig bruges. WalletForm har for nylig lavet en undersøgelse og undersøgt hvordan folk kan spare penge på dyre fitness medlemskaber og personlige trænere og stadig komme i form. Undersøgelsesresultaterne viser, at hvis du har den rette tilgang til det, kan du faktisk komme i form uden at bruge nogle penge.

Kvinder tjener i gennemsnit 22 procent mindre end mænd11.4.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Da økonomisk ligestilling mellem mænd og kvinder er et konstant debatteret emne, har WalletForm for nylig foretaget en undersøgelse, der undersøger mænd og kvinders økonomiske lighed og ulighed i de danske kommuner, baseret på en undersøgelse, der tidligere blev udført af Mikonomi.dk. Undersøgelsesresultaterne viser, at en kvinde i Danmark i gennemsnit tjener næsten 22 procent mindre end den gennemsnitlige mand.

Mest populære fritidsaktiviteter i Danmark og hvordan man får det bedste ud af det5.4.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Da arbejds- og fritidsbalancen i livet er en af de vigtigste ting i danskernes liv, har WalletForm for nylig lavet en undersøgelse og undersøgt hvordan danskerne vælger at tilbringe deres fritid, og hvad der er deres yndlingsaktiviteter. Studieresultaterne viser, at digital underholdning er noget, 95% af danskerne vælger at bruge deres fritid på digital underholdning. WalletForm har også undersøgt, hvordan man vælger den bedste streaming tjeneste baseret på dine præferencer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum