Beskæftigelsesministeriet

Fald fortsætter: 26.600 færre i kontanthjælpssystemet på godt to år

Del

Der var i maj 26.600 færre på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse siden april 2016. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Det samlede antal borgere i kontanthjælpssystemet har længe været faldende, og nu viser det sig, at faldet er bredt funderet rundt om i landet. Faktisk havde samtlige kommuner i landet bortset fra to mindre ø-kommuner færre kontanthjælpsmodtagere i maj 2018 end i samme måned 2016.

Nogle kommuner har oplevet et fald på over 30 pct. på to år, og langt de fleste kommuner kan konstatere et mærkbart fald på 10-20 pct. Samlet er faldet på 26.600.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Det er opløftende at se, at kommuner bredt får færre kontanthjælpsmodtagere. Det ser ud til, at hele landet nyder godt af væksten, og vi får flere med, uanset om det er kommuner i landdistrikterne eller ved storbyerne. Jeg er også sikker på, at den brede historiske aftale om forenkling af beskæftigelsessystemet vil gøre en forskel og få endnu flere ud på arbejdsmarkedet.”

Samlet set er antallet af kontanthjælpsmodtagere gået ned med 26.600 fuldtidspersoner fra april 2016 til maj 2018, når der tages højde for sæsonudsving. Med det seneste fald fra april 2018 til maj 2018 var antallet af fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet nede på 129.900.

Udviklingen kommer samtidig med, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen er blevet indført den 1. april 2016. Kontanthjælpsloftet sikrer, at det økonomisk kan betale sig at komme i arbejde, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at man står til rådighed, hvis man kan arbejde.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Det er glædeligt, at antallet af kontanthjælpsmodtagere endnu en gang falder, og samtidig tyder det ikke på, at de kommer over på lignende ydelser. Ledigheden er lav, og beskæftigelsen i det private sætter rekorder måned for måned. De fine tal skyldes selvfølgelig i høj grad de gode konjunkturer, men jeg er også overbevist om, at regeringens initiativer med kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglen har en effekt.”

Ser man på antallet af personer på offentlig forsørgelse er det faldet med 45.400 fuldtidspersoner fra april 2016 og to år frem. Langt den største del af faldet skyldes færre i kontanthjælpssystemet og på efterløn, mens antallet af personer på førtidspension, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb, revalidering, forrevalidering samt sygedagpenge og jobafklaringsforløb samlet set er steget med 6.200 fuldtidspersoner.

Efter kontanthjælpsloftet har en typisk familie med to børn på kontanthjælp efter skat 23.800 kroner i samlede offentlige ydelser om måneden.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum