Region Sjælland

Falcks hurtigtestcentre i Region Sjælland lukker

Del

Muligheden for at blive PCR-testet for COVID-19 fastholdes i alle kommuner i Region Sjælland.

Smitten er lav og mange er vaccineret. Samtidig er anbefalingerne til, hvornår danskerne skal testes for COVID-19, justeret. Derfor nedskaleres hurtigtestkapaciteten i hele Danmark. I Region Sjælland lukker alle hurtigtestcentre drevet af Falck. Sidste åbningsdag er lørdag den 9.oktober.

- Anbefalingen er nu, at fleste af os ikke længere behøves blive testet for COVID-19 for en sikkerheds skyld. Men hvis du har symptomer på COVID-19, eller hvis du er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus, bør du blive PCR-testet. Derfor fastholdes muligheden for at blive PCR-testet i alle kommuner i Region Sjælland, siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland.

Aktuelt er den gennemsnitlige svartid på en PCR-test 10-12 timer. Hastigheden afhænger af, hvor mange der testet, og borgerne kan altid spørge personalet i testcenteret, hvor lang svartiden er. Da enkelte kan fortsat kan have behov for hurtigere svar, vil det på de regionale testcentre i Holbæk, Slagelse, Roskilde, Næstved, Maribo og Nykøbing Falster nu være muligt at få en hurtigtest.

- Som anbefalingerne er nu, forventer vi, at det primært vil være borgere med begrundet mistanke om smitte, som bliver testet. Derfor er hurtigtest ikke relevant for de fleste, men det kan det være for nogle få, og så er tilbuddet tilgængeligt, selv om myndighedernes anbefaling er, at man tager en PCR-test, siger Anne Øster Hjortshøj.

Adresser på Regionens test og vaccinationscentre kan ses på: coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre, hvor åbningstiderne også fremgår.

Det er muligt at bestille tid til PCR-test, men tidsbestilling er ikke nødvendig.

 

FAKTA

Hvornår anbefales det at blive testet?

- Hvis du oplever symptomer på COVID-19, bør du følge anbefalingerne om at gå i selvisolation og blive PCR-testet – også selv om du tidligere har været smittet eller er færdigvaccineret.

- Hvis du har været i kontakt med en smittet, bør du ligeledes PCR-testes.

Kontakter

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum