Falck

Falck: Gør bilen klar til vinterfrosten

Del

Nattefrosten har ramt. Bilen vil ikke starte. Batteriet er løbet for strøm. Hvert år oplever bilejere problemer, når frostgraderne rammer os, men ved at forberede bilen på kulden i god tid kan problemerne undgås.

Selvom vi endnu ikke har oplevet vinterens første egentlige snevejr, har nattefrosten allerede ramt Danmark flere gange. På frostdage har Falck travlt med at hjælpe bilister, og ni ud af ti af dem kører videre med det samme, fordi vejservicebilerne hurtigt kan diagnosticere og udbedre bilernes problemer på stedet.

Men ved at forberede bilen på vinteren kan bilisterne komme problemerne i forkøbet, fortæller Falcks autochef, Morten Rosenlund.

”Få målt dine batterier, så du er sikker på, de er klar til at stå imod kulden. Smør låsene med låseolie og giv gummilisterne silikonespray. Og tjek motorolien – frisk olie er godt til vinterperioden, da det er tyndtflydende og derfor løber let gennem motoren”, siger han.

Som hovedregel bør man gøre bilen klar til vinter, så snart temperaturen kommer under ti grader. På grund af årets varme oktobervejr forventer Falck, at der i november sker en markant stigning i trafikproblemer i forbindelse med det kolde vejr.

Andre gode råd til, hvordan man gør bilen klar til vinteren:

 • Vintertiden er en god lejlighed til at tjekke bremser – overlad det til mekanikeren
 • Tjek, at gummilisterne på vinduesviskere er i orden – skift vinduesviskere hvert år
 • Hav altid sikkerhedsveste, lygter og advarselstrekant med i bilen
 • Puds ruderne – så har de svært ved at dugge
 • Brug aircondition og klimaanlæg hele vinteren for at fjerne dug og fugtigheden fra bilen, samtidig forhindrer du pakninger i klimaanlægget i at tørre ud
 • Sørg for at frostsikre med kølervæske, der yder beskyttelse op til -35 grader
 • Sprinklervæsken skal være frostsikret til mindst -21 grader
 • Uanset dæktype bør du have mindst 3 mm mønster – også selv om loven kun siger 1,6 mm
 • Spul jævnligt snavs, der holder på fugt, og salt væk for at undgå rust – især fra undervogn, hjulkasser og dørpaneler

Grafisk guide til vinterklar bil

Det er ikke altid let at overskue, hvad der skal gøres ved bilen for at gøre den klar til vinter. Derfor har Falck lavet en oversigt over alt, der skal tjekkes og huskes til den kolde årstid.

Grafikken kan ses på Falcks hjemmeside under gode råd: http://www.falck.dk/privat/vejhjaelp/gode-raad/goer-din-bil-vinterklar-infografik/

Falcks vejservicebiler er i dag udstyret med en avanceret værkstedstest, vidensdatabase, batteritester og forskellige batterityper, samt et stort sortiment af reservedele.

Falck Vejservice i hele landet

 • 74.459 biler er i 2016 blevet repareret på stedet
 • 40.405 biler har fået starthjælp i 2016
 • Falck har udført 288.260 autohjælpsopgaver i 2016
 • Årligt udfører Falck over 800.000 autoassistancer i Norden

For yderligere oplysninger kontakt venligst autochef Morten Svith Rosenlund på 23 20 31 20 eller Falcks kommunikationsafdeling på 70 22 03 07.

Nøgleord

Information om Falck

Falck
Falck
Polititorvet
1780 København V

70 10 20 31http://www.falck.dk/

Følg pressemeddelelser fra Falck

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Falck