FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Fagbevægelsen: Statsministeren bygger et fint hus på et forkert fundament

Del
Statsminister Mette Frederiksen har i sin åbningsredegørelse præsenteret et udmærket program for regeringens ambitioner. Men det er helt skævt at skaffe pengene ved at blande sig i arbejdsmarkedet og tage forhandlede goder fra lønmodtagerne.

Der er mange gode og rigtige ambitioner i det, statsminister Mette Frederiksen har præsenteret som SVM-regeringens fokuspunkter i den kommende tid.

”Jeg er meget glad for, at statsministeren har et stærkt fokus på krisen i vores sundhedsvæsen, flere penge til velfærd og psykiatri og en ny inflationspakke til dem, der har mest brug for den. For bare at nævne nogle af emnerne. Det er også godt, at den grønne omstilling fylder meget, ikke mindst med fokus på at skaffe flere faglærte,” siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Mette Frederiksen sagde blandt andet fra talerstolen, at der skal gøres meget mere for at rekruttere og fastholde medarbejdere i sundhedsvæsenet, og at der skal være bedre muligheder for at gå fra deltid til fuldtid.

”Det er præcis nogle af de ting, der er brug for for at komme krisen i sundhedsvæsenet i møde. Vi skal have en national handlingsplan for sundhedsvæsenet, og det håber jeg, at regeringen vil indkalde til trepartsforhandlinger om så hurtigt som muligt,” siger Lizette Risgaard.

Helt forkert at finansiere med helligdag

Men rosen til regeringens planer ophører desværre, når det kommer til finansieringen. En samlet fagbevægelse fordømmer planerne om at tage en fridag, tillæg eller lignende fra lønmodtagerne – rettigheder, de har betalt for i overenskomstforhandlingerne.

Og specielt, når regeringen vil afskaffe store bededag og i samme sætning understreger, at man også vil gennemføre omfattende skattelettelser, som statsministeren gjorde fra talerstolen.

”Forklaringen på, at man vil tage en helligdag fra lønmodtagerne og dermed lave et overgreb af historiske dimensioner på den danske model, er, at vi skal have råd til et bedre forsvar. Men det klinger godt nok hult, når man med den anden hånd vil lette skatten – ikke mindst for dem, der tjener mest. Det er jo helt forrykt,” siger Lizette Risgaard.

Af samme grund har fagbevægelsen i dag opfordret til, at der skal gennemføres en folkeafstemning om store bededag, ligesom der er sat gang i en underskriftsindsamling på www.bevarstorebededag.dk, hvor alle kan give deres utilfredshed med planerne til kende.

Kontakter

Links

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum