VIA University College

Færre søger ind på læreruddannelsen i kvote 2

Del
På trods af en mindre nedgang i antallet af kvote 2-ansøgninger til VIAs læreruddannelse, så forventer professionshøjskolen alligevel et pænt optag på mange udbudssteder i år, da det er i kvote 1 man modtager de fleste ansøgninger.

Fredag den 15. marts kl. 12.00 var der deadline for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2. Ved ansøgningsfristens udløb havde læreruddannelsen på VIA University College i Region Midtjylland modtaget 941 kvote 2-ansøgninger – et mindre fald fra sidste års 1.117 ansøgninger.

Af de 941 ansøgninger havde 436 læreruddannelsen som førsteprioritet. Uddannelsesstederne i Silkeborg og Aarhus tegner sig kun for en mindre tilbagegang, mens læreruddannelserne i Skive og Nørre Nissum ligger noget under sidste års niveau. Ifølge Elsbeth Jensen, der er uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA, er der flere naturlige årsager til tilbagegangen i antallet af kvote 2-ansøgninger.

”Vi befinder os i øjeblikket i en tid med højkonjunktur, hvor det er relativt nemt at få velbetalt arbejde, og det ved vi særligt påvirker professionsuddannelserne. Samtidig tror jeg, der er en række samfundsmæssige forhold, som peger ud over de enkelte uddannelser. Eksempelvis har arbejdsvilkårene for de store velfærdsprofessioner jo været meget til debat de seneste år, og det kan måske afholde nogen fra at søge,” siger hun.

VIA oplevede som den eneste professionshøjskole en fremgang i søgningen til læreruddannelsen sidste år, og generelt har søgningen til alle VIAs uddannelser været stigende de sidste ti år. Derfor er det forventeligt, at stigningen ikke bare fortsætter, forklarer Elsebeth Jensen.

Forventning om fuldt hus de fleste steder
Størstedelen af VIAs lærerstuderende optages dog gennem kvote 1, som først har deadline den 5. juli. Derfor forventer Elsebeth Jensen også, at der nok skal blive godt fyldt op på de fleste læreruddannelser, når pladserne er fordelt til august. Derudover har VIAs læreruddannelse haft et pænt efteroptag i 2018, som også spiller ind på dette års interesse for kvote 2-søgningen.

”Vi har set en markant større interesse end sædvanligt for at deltage i vores åbent hus-arrangementer på læreruddannelsen i blandt andet Aarhus og Silkeborg. Derfor har vi en forhåbning og en forventning om, at vi indhenter en del af den manglende kvote 2-søgning, når vi når til kvote 1-ansøgningsfristen den 5. juli,” siger Elsebeth Jensen.

”På vores uddannelsessteder i Skive og Silkeborg har vi desuden haft et flot efteroptag i løbet af efteråret, så vi her til vinterstart netop har oprettet to nye hold lærerstuderende. Det betyder, at en del af de ansøgere, som vi ellers ville have haft til kvote 2 i år, højst sandsynligt allerede er blevet optaget her i 2019,” forklarer hun.

Der er ansøgningsfrist til de videregående uddannelser gennem kvote 1 den 5. juli. Derfor er det først til sommer, at VIA får overblik over årets samlede antal ansøgninger. Ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked fredag den 26. juli, om de er optaget på en ønsket videregående uddannelse eller ej.

Fotos
Foto 1+2: Læreruddannelsen på Campus Aarhus C.
Foto 3: Uddannelsesdekan for læreruddannelsen på VIA, Elsebeth Jensen.

Det samlede antal kvote 2-ansøgninger til VIAs læreruddannelser ser således ud:

Samlet ansøgningstal
I alt: 941
1. prioritet: 436

Aarhus
I alt: 555
1. prioritet: 285

Silkeborg
I alt: 230
1. prioritet: 67

Skive
I alt: 72
1. prioritet: 29

Nørre Nissum (inklusiv uddannelsesstationer i Holstebro og Randers)
I alt: 84                                                     
1. prioritet: 55

Kontaktoplysninger
Uddannelsesdekan på læreruddannelsen i VIA, Elsebeth Jensen, tlf.: 87 55 30 15, mail: ej@via.dk
Journalist i VIAs kommunikationsafdeling, Casper Grud Nielsen, tlf.: 87 55 15 16, mail: grud@via.dk

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye