Region Hovedstaden

Færre opkald til 112 nytårsnat i Region Hovedstaden

Del

Nytårsaften og særlig nytårsnat er blandt de travleste tidspunkter på året, og i år var heller ingen undtagelse i Region Hovedstaden. I år har borgerne ringet 465 gange til AMK-Vagtcentralen 112 fra kl. 18.00 den 31. december til kl. 6.00 nytårsmorgen. Sidste år der 540 opkald til 112, og dermed er der sket et fald i forhold til sidste år.

Færre opkald til akuttelefonen 1813
Også Region Hovedstadens akuttelefon 1813 har oplevet et fald i antallet af telefonhenvendelser. Borgerne har ringet i alt 771 gange fra kl. 18.00 den 31. december til kl. 06.00. Sidste år var der 880 opkald i samme periode. Ventetiden før kl. 24.00 var på 32 sekunder, og siden kl. 00.00 har den gennemsnitlige ventetid været på 4 minutter.

Stadig en travl nytårsaften og morgen
Med i alt 398 ambulancekørsler og 27 kørsler med akutlægebiler, har det dog stadig været en travl nytårsaften og nat på Region Hovedstadens AMK-Vagtcentral.

Sådan lyder den samlede opgørelse fra AMK-Vagtcentralen, der siden maj 2011 har stået for alle 112-opkald, der kræver en sundhedsfaglig vurdering. Opgørelsen dækker nytårsaften og morgen fra kl. 18:00 til 06:00.

Mange ambulancekørsler
Trods mange udrykninger med ambulancer og akutlægebil i regionen har der været færre kørsler i år sammenlignet med sidste år. I år har der således været i alt 398 kørsler mod 428 kørsler sidste år.

Færre skader relateret til fyrværkeri
I år har der samlet været i alt 37 skader relateret til fyrværkeri. Heraf 15 øjenskader, 11 håndskader, og 9 brandskader. Der er tale om et væsentligt fald i forhold til håndskader, som sidste år lå på 43, men også på det samlede antal skader relateret til fyrværkeri, som var helt oppe på 90 sidste år.

3 personer indlagt med øjenskader i Region Hovedstaden
I Region Hovedstaden har der i år været 3 patienter indlagt med alvorlige øjenskader på grund af nytårsfyrværkeri – heraf kommer 2 patienter fra Region Hovedstaden og 1 patient fra Region Sjælland. Derudover har 9 patienter været indlagt ambulant. På landsplan har i alt 10 patienter været indlagt med alvorlige øjeskader.

FAKTA

  • I maj 2011 overgik opgaven med at modtage og vurdere sundhedsfaglige 112-opkald til regionerne.
  • Det er AMK-Vagtcentralen (AMK står for Akut Medicinsk Koordinationscenter), der modtager opkaldene. På AMK-Vagtcentralen sidder sundhedsfagligt personale, der modtager, vurderer og prioriterer de mange opkald.
  • Ved en del af opkaldene er der alene behov for råd og vejledning og ikke nødvendigvis en udrykningskørsel med ambulance, akutlægebil eller helikopter.
  • På en nytårsaften er der typisk ca. fire gange flere sundhedsfaglige opkald til 112, sammenlignet med en gennemsnitlig dag.
  • Hovedparten af 112 opkaldene bliver modtaget i tiden efter midnat. I år var der 250 opkald mellem kl. 00.30 og 02.30.
  • 112 er et landsdækkende nummer. Dette nummer skal bruges ved akutte livstruende sygdomme og ulykker.
  • I Region Hovedstaden kan borgere desuden ringe til Akuttelefonen 1813 for at få hjælp til akut opstået sygdom og tilskadekomst, som ikke er livstruende.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:

Region Hovedstaden, AMK Vagtcentralen, vagthavende læge, tlf. 45 11 98 14, eller pressevagten på Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Det dansk-svenske ReproUnion-projekt når finalen i EU´s prestigefyldte RegioStars Awards18.6.2018 13:10pressemeddelelse

Blandt over 100 EU-støttede projekter fra hele Europa er netop det dansk-svenske, ReproUnion-projekt, gået videre til den prestigefyldte finale i konkurrencen om at blive Europas bedste projekt støttet af Samhørighedsfonden. Med afsæt i Medicon Valley-regionens unikke kompetencer på området, har ReproUnion til formål at styrke forskning, udvikling og tilgængelighed inden for behandling af ufrivillig barnløshed, som er et stigende problem i Europas aldrende befolkninger, og de hidtidige resultater har vakt opmærksomhed i Bruxelles.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum