TEKNIQ Arbejdsgiverne

Færre nye lærlinge på smede- og industritekniker-uddannelserne

Del

Antallet af nye lærlinge er faldet i årets første otte måneder. Ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne er der brug for at få vendt udviklingen hurtigst muligt for at sikre den nødvendige strøm af faglært arbejdskraft de kommende år.

Det går den forkerte vej med rekrutteringen af nye lærlinge indenfor smede- og industritekniker-uddannelserne. Nye tal fra Undervisningsministeriet viser således, at antallet af indgåede uddannelsesaftaler i årets første otte måneder faldt med henholdsvis 9,1 procent (for smede) og 8,8 procent (for industriteknikere) i forhold til samme periode året før.

”Det er en beklagelig udvikling og også en smule frustrerende, når man tænker på, at alle analyser viser, at vi kommer til at mangle faglærte indenfor ikke mindst disse uddannelser de kommende år,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

”Det er dog værd at bemærke, at det rent faktisk er lykkedes for vores medlemsvirksomheder at øge antallet af lærepladser med 67 procent over de seneste fem år, hvilket er ganske flot,” siger Tina Voldby.

Hun understreger, at der er brug for, at andre brancher i højere grad også er med til at tiltrække og uddanne de dygtige faglærte unge, vi har og får så hårdt brug for.

”På samme måde vil vi fra vores side gøre vores til både at få åbnet virksomhedernes døre for endnu flere lærlinge og at få flere unge til at vende blikket mod de tekniske erhvervsuddannelser,” siger Tina Voldby.

Derfor lancerer blandt andet TEKNIQ Arbejdsgiverne i november en ny kampagne.

”Den skal få flere unge til at vælge en industri- eller smedeuddannelse. Omdrejningspunktet i kampagnen er en film, der målrettes de unge på de sociale medier, og som også kan bruges af for eksempel virksomhederne og skolerne,” siger Tina Voldby.

TEKNIQ Arbejdsgiverne indleder også en særlig kampagne overfor virksomhederne under overskriften ”Tag en ekstra lærling” med materialer om lærlingeforløb og gode råd, når man ansætter en lærling. Også denne kampagne går i luften i november.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil.: 20 12 82 83

Billeder

Download
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum