Frederikshavn Kommune

Færre ledige i Frederikshavn

Del

Nye tal viser at ledigheden falder mere i Frederikshavn Kommune end på landsplan

I alt har 134 flere borgere forladt arbejdsløshedskøen i Frederikshavn Kommune, og det svarer til at det samlede antal ledige i kommunen er faldet 9,4 procent i løbet af 2015. For hele landet er det tal 9,3 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik og Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Nordjylland.

Ledigheden er nu på 4,8 procent svarende til ca. 1300 fuldtidsledige. Historisk har en ledighed på under 5 procent været kendetegnende for perioder med flaskehalsudfordringer, altså perioder hvor virksomhederne har haft svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft inden for brancher med vækst. I Frederikshavn er det blandt andet medlemmer af 3F og Byggefagenes a-kasse, der ikke længere er på jobjagt. Udviklingen kan ses som et resultat af fremgang på arbejdsmarkedet i Frederikshavn Kommune, og en effektiv indsats med at kvalificere ledige i forhold til arbejdsmarkedets efterspørgsel på erhvervsuddannede.

“Vi vil fastholde fokus på ledighedstallet, og det er klart at vores ambition er det skal nedbringes yderligere. Samtidig har vi den udfordring, at visse typer virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, og den nød arbejder vi målrettet på at knække her i 2016”, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Den gennemsnitlige ledighed i hele Nordjylland er 4,7 procent, og det betyder at Frederikshavn Kommune har halet ind på de øvrige nordjyske kommuner. På landsplan er ledighedstallet 4,3 procent.

For yderligere oplysninger kontakt:

Birgit S Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum