Beskæftigelsesministeriet

Færre kontanthjælpsmodtagere flytter fra deres bolig

Del

Der har igen været fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere, som flytter fra deres bolig. Det viser en analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der sammenligner kontanthjælpsmodtagernes flyttemønstre i 2017 med tidligere år.

En ny analyse af kontanthjælpsmodtagernes flyttemønstre for 2017, viser ligesom i 2016, at der ikke er sket flere flytninger efter kontanthjælpsloftets og 225-timersreglens indførsel. Tværtimod er andelen af ydelsesmodtagere, som flytter, faldet siden 2014, hvor kontanthjælpsreformen trådte i kraft, og frem til 2017.

Cirka 202.500 personer modtog ydelse i kontanthjælpssystemet i løbet af 2017. Blandt disse flyttede 18.400 personer, svarende til 9,1 procent mindst én gang. Andelen af ydelsesmodtagere, som er flyttet mindst én gang, er faldet fra 9,8 procent i 2014 til 9,1 procent i 2017.

Fra 2014 til 2017 er antallet af personer på kontanthjælp, der er flyttet mindst én gang faldet fra 9,8 procent til 9,1 procent

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Flere oppositionspartier har advaret om, at man ville se, at flere fraflyttede deres boliger pga. loftet. På nuværende tidspunkt kan vi konstatere, at antallet af flytninger er faldet for femte år i træk, dermed er der intet der tyder at kontanthjælpsmodtagere er tvunget til at flytte på grund af loftet.

Ser man på de knap 24.000 kontanthjælpsmodtagere, der var berørt af 225-timersreglen i løbet af 2017, så flyttede 1.900 personer, hvilket svarer til 7,9 procent. Blandt de personer der i 2017 var berørt af timereglen og også modtog ydelse i 2014, flyttede 10 procent. Denne gruppe flytter altså mindre i 2017, end samme gruppe gjorde de foregående år.

- Jeg synes det vidner om at vores politik ikke har de store utilsigtede konsekvenser, som oppositionen varslede. Vi har hele tiden haft en forventning om, at vi ikke ville se en voldsom stigning i antallet der fraflytter deres bolig. Jobreformen ændrer ikke på, at man som ydelsesmodtager i kontanthjælpssystemet fortsat har et rimeligt forsørgelsesgrundlag, siger Troels Lund Poulsen.

Efter kontanthjælpsloftet har en typisk familie, hvor begge forældre er på kontanthjælp, med to børn på kontanthjælp 23.800 kroner i samlede offentlige ydelser om måneden efter skat.

Beskæftigelsesministeriet følger udviklingen, og analysen vil derfor blive gentaget, når der foreligger data for 2018 over flyttemønstrene.

Læs analysen fra STAR her:

Kontakt Beskæftigelsesministeriets presseenhed på tlf: 51 23 28 30

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum