Deloitte

Færre konkurser i Midtjylland i 2015

Del

Antallet af konkurser faldt med 2 pct.

Bo Odgaard
Bo Odgaard

Silkeborg, 12. januar 2016

Flere midtjyske virksomheder holdt skindet på næsen i det forgangne år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. I 2015 gik 821 midtjyske virksomheder konkurs mod 841 i 2014. Det vidner om en svag stigning i den økonomiske aktivitet.

”Det er glædeligt at se, at Midtjyllands virksomheder kom godt igennem 2015. Dog er der kun tale om en mindre forbedring, der stadig ligger langt under København. Der er altså endnu et stykke vej, før optimismen for alvor bryder igennem,” siger partner i Deloitte Bo Odgaard, der er rådgiver for en lang række mindre og mellemstore virksomheder.

Ser man på hele Danmark var antallet af konkurser da også stort set uændret i 2015.

”I 2014 gik 4.049 virksomheder konkurs i Danmark. I 2015 var tallet 4.029, altså stort set uændret. Igen vidner det om et afventende erhvervsklima, hvor der godt nok er øget aktivitet, men stadig en lang række virksomheder, der ikke formår at tjene tilstrækkeligt med penge,” siger Bo Odgaard.

Ifølge Bo Odgaard er der flere grunde til, at opturen lader vente på sig:

”Flere af vores vigtige eksportmarkeder viser kun svag vækst. Samtidig kæmper mange virksomheder med truslerne fra nye, digitale konkurrenter, der slår gamle brancher af banen. En sådan brancheglidning kan naturligvis skabe muligheder, men den kan også gøre mange virksomhedsejere nervøse.”

Bo Odgaard forventer dog, at 2016 over en bred kam bliver et godt år for de danske virksomheder:

”Selv om optimismen er moderat, er der absolut positive takter at spore på markedet. Lige nu sker der en hel del omstruktureringer, ligesom mange virksomheder foretager forskellige investeringer. 2016 må så vise, om de formår at tjene pengene hjem.”

I alt gik 9.818 job tabt i Danmark i 2015 som følge af, at virksomheder gik konkurs.

Tallene stammer fra Danmarks Statistik. De findes her: http://www.danmarksstatistik.dk/da/Statistik/NytHtml?cid=20436

Nøgleord

Kontakter

Bo Odgaard
Tlf. +45 30 93 66 39
bodgaard@deloitte.dk

Billeder

Bo Odgaard
Bo Odgaard
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Bo Odgaard er partner i Deloitte i Silkeborg og ekspert i de forhold, der vedrører små, mindre og mellemstore virksomheder. Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum