TEKNIQ Arbejdsgiverne

Færre konkurser i installationsbranchen

Del

Der er sket et mærkbart fald i antallet af konkurser hos landets el- og vvs-installationsvirksomheder i årets første otte måneder. Ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne er det tegn på en branche, der er blevet bedre til at tilpasse sig markedet.

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Antallet af konkurser i Danmarks el- og vvs-installationsvirksomheder faldt i årets første 8 måneder med 14,3 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Især hos vvs-virksomhederne er der tale om et markant fald på 19,6 procent.

”Der er tale om en meget positiv udvikling, som endnu engang understreger, at installationsbranchen er både dynamisk og omstillingsparat. Egenskaber, som er vigtige i en branche, hvor udviklingen foregår i lyntempo, og hvor man hele tiden skal være klar til at omstille sig i takt med konjunkturerne,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

I bygge- og anlægsbranchen som helhed er antallet af konkurser steget med 8,2 procent, mens tallet for alle erhverv viser en stigning på 28,5 procent. Og selvom antallet af konkurser i installationsbranchen er faldet, så ligger tallet stadig en smule over gennemsnittet for de seneste 13 år.

”Det viser også, at der ikke er råd til, at installationsbranchen hviler på laurbærrene. Tværtimod skal virksomhederne hele tiden sørge for at omstille sig i takt med udviklingen og tilføre de kompetencer, der er brug for. Derfor er det også vigtigt, at vi fortsætter og styrker indsatsen for at sikre den nødvendige strøm af arbejdskraft,” siger Tina Voldby.

Konkurser fra januar til august

2018

2019

Ændring

Elbranchen

24

23

-4,2%

Vvs-branchen

46

37

-19,6%

Installationsbranchen

70

60

-14,3%

Bygge og anlæg

609

659

8,2%

Alle erhverv, i alt

4266

5481

28,5%

Kilde: Særkørsel af tal fra Danmarks Statistik

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil.: 20 12 82 83

Billeder

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download
Kilde: Danmarks Statistik
Kilde: Danmarks Statistik
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum