Danske Vandværker

Færre forureninger giver kogepåbud

Del

Det går stadig bedre og bedre med kvaliteten af det danske drikkevand, og de seneste år har færre forbrugere måttet koge deres vand, det viser helt nye tal fra Styrelsen For Patientsikkerhed.

Antallet af mikrobiologiske forureninger har været jævnt faldende de seneste år med 2014 som en undtagelse. Da havde vi nemlig en meget varm sommer, hvilket påvirker resultaterne. I 2010 var antallet af mikrobiologiske forureninger med kogepåbud lidt over 80, i 2015 var det tal halveret og faldet til lidt over fyrre forureninger.

I Danske Vandværker, som er brancheorganisation for vandværker i Danmark, er man glad for den positive nyhed:

”Jeg synes, det er rigtig dejligt at se, at udviklingen går i den rigtige retning, siger Allan Weirup, som er direktør i Danske Vandværker. Han tror, at der er færre forureninger, fordi vandværkerne har meget stort fokus på området, og fordi der er indført krav om kvalitetsstyring og bedre uddannelse af medarbejderne på vandværkerne. Siden februar 2013 har det været et lovkrav, at vandværksfolk skal på kursus i kvalitetsstyring:

”Vand er jo en helt basal fødevare, og det stiller høje krav til kvalitet og forsyningssikkerhed. Det er enormt vigtigt, at vores vandværker sørger for, at vandet kommer sikkert fra jord til bord, og det er netop derfor, at vi tilbyder kurser og arrangementer til vores medlemmer, så de kender alle love og regler”, understreger Allan Weirup. 

Det siger reglerne ved forurening

Hvis drikkevandet bliver forurenet med coliforme bakterier og E. coli, skal vandværket straks kontakte kommunen. Hvis der er risiko for sundhedsfare, skal kommunen tage kontakt til embedslægerne. Ved forurening af drikkevand er det vigtigt, at Fødevareregionen underrettes.

Hent hele opgørelsen af de mikrobiologiske forureninger fra embedslægen her:

http://naturstyrelsen.dk/vandmiljoe/vand-i-hverdagen/drikkevand/kontrol-af-drikkevand/hvad-kontrolleres-drikkevandet-for/

Nøgleord

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til pressemedarbejder i Danske Vandværker,
Dorthe G. Rasmussen, mob. 2670 7106,
mail: dr@danskevv.dk.

Information om Danske Vandværker

Danske Vandværker
Danske Vandværker
Solrød Center 22 C
2680 Solrød Strand

56 14 42 42http://www.danskevv.dk

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører. Danske Vandværker er den eneste brancheforening, som alene koncentrerer sig om forsyning af drikkevand.

Følg pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Det lysner for beskyttelsen af de boringsnære områder24.8.2018 13:46pressemeddelelse

I går, torsdag 23. august, var der samråd i Miljø- og Fødevareudvalget. Emnet var de mange pesticider, som er fundet i vores grundvand i den seneste tid. Danske Vandværker arbejder for et fuld stop for brug af pesticider i de boringsnære beskyttelsesområder. Nu ser det ud til, at det arbejde bærer frugt, da miljøminister Jakob Ellemann-Jensen under samrådet sagde, at han er åben for at indføre stramninger på pesticidområdet til gavn for drikkevandet.

Cyberhysteri – ingen grund til nervøsitet for det danske drikkevand20.7.2018 13:23pressemeddelelse

At de danske vandværker ikke er omfattet af regeringens nye cyberstrategi skaber ingen bekymring hos Danske Vandværker, der med sine knap 2.000 medlemmer leverer næsten hvert andet glas drikkevand til danskerne. Vandværkernes evne til at forsyne borgerne med drikkevand er ikke truet af cyberkriminelle, som det ellers fremgår af Jyllands-Posten i dag fredag. Her fremføres det blandt andet, at fordi nogle it-hackere har skaffet sig adgang til et vandværks SCADA-styresystem, vil det udgøre en trussel mod danskernes drikkevandsforsyning. Dette vil kun medføre et midlertidigt stop eller en uregelmæssighed i vandforsyningen, der straks vil blive opdaget og rapporteret til vandværket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum