Beskæftigelsesministeriet

Færre anmeldte alvorlige arbejdsulykker i 2017

Del

Antallet af anmeldte alvorlige arbejdsulykker er på et år faldet med 10 procent. Det viser en ny årsopgørelse fra Arbejdstilsynet.

En ny årsopgørelse fra Arbejdstilsynet viser, at antallet af anmeldte alvorlige arbejdsulykker set i forhold til beskæftigelsen er faldet med 10 procent fra 2016 til 2017 efter at have ligget næsten konstant fra 2012 til 2016. Samtidig blev der i 2017 anmeldt 25 arbejdsrelaterede dødsulykker, og det er det laveste antal nogensinde registreret. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: 

- En alvorlig arbejdsulykke kan ændre livet for altid for den tilskadekomne og den enkeltes familie, og det er derfor et område, jeg har stort fokus på. Faldet i anmeldte alvorlige ulykker og et historisk lavt antal dødsulykker i ’17 kan være udtryk for, at udviklingen så småt er begyndt at gå den rigtige vej, og i så fald er der grund til at glæde sig. Tallene peger dog også på, at risikoen for at blive ramt af en arbejdsulykke i nogle brancher fortsat er stor, og det er med til at understrege at forebyggelse af ulykker ikke sker med et fingerknips – det er et langt og sejt træk. 

- Opgørelsen er med til at tegne et billede af, hvor der er brug for ekstra politisk opmærksomhed – og som minister følger jeg udviklingen tæt. Indtil nu har jeg igangsat en særlig indsats i landbruget og en ny tilsynsmetode i byggeriet, som er blandt de farligste brancher at arbejde i med mange alvorlige ulykker og endda dødsulykker. Samtidig er et ekspertudvalg lige nu i færd med at gentænke hele arbejdsmiljøindsatsen, herunder hvordan vi bedst forebygger arbejdsulykker, og jeg glæder mig til at modtage deres anbefalinger til efteråret.  

Årsopgørelsen dækker arbejdsulykker, der er anmeldt fra. 1. januar 2012 til 31. december 2017. Det fremgår blandt andet, at der i 2017 blev anmeldt ca. 42.000 arbejdsulykker, og at antallet stort set er uændret sammenlignet med 2016. I forhold til beskæftigelsen er antallet af arbejdsulykker faldet med godt 2 procent fra 2012 til 2017. 

Risikoen for at komme ud for en arbejdsulykke er større i nogle brancher end i andre. Det gælder blandt andet bygge- og anlægsområdet men også brancherne vand, kloak og affald, slagterier samt politi, beredskab og fængsler. 

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum