Transportministeriet

Færdselsstyrelsen har nu afviklet 100.000 køreprøver siden oktober 2021

Del

Siden Færdselsstyrelsen overtog ansvaret for kørekortområdet i oktober 2021, har de afviklet 100.000 køreprøver. Puklen af køreprøver nedbringes markant, og færre elever venter på en prøve.

Den 1. oktober 2021 overtog Færdselsstyrelsen ansvaret for kørekortområdet, og nu har styrelsen afviklet køreprøve nummer 100.000. På de 14 uger har Færdselsstyrelsen nået flere af deres målsætninger – herunder at få øget antallet af tilgængelige køreprøver.

Det betyder, at der nu afvikles 8.000-8.500 prøver om ugen, samtidig med at mængden af elever, der venter på henholdsvis en teoriprøver eller praktisk prøve er nedbragt fra 42.789 den 1. oktober 2021 til cirka 24.577 den 10. januar 2022.

- Færdselsstyrelsen har på bare 14 uger afviklet en stor del af køreprøve-puklen. Det er en glædelig nyhed for både eleverne og for samfundet, da det er dyrt og tidskrævende at afvente en køreprøve, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Også hos Færdselsstyrelsen er de stolte over arbejdet.

- Jeg er glad og stolt over de løsninger og resultater, vi har kunnet levere på den korte tid, vi har haft ansvaret for denne store opgave. Det er kommet i stand ved godt arbejde hos alle medarbejdere og via gode og involverende samarbejder med vores interessenter, siger vicedirektør for kørekortområdet, Brian Paust Nielsen, og fortsætter:

- Overtagelsen af området har ikke været uden bump på vejen, og vi kan ikke love, at der ikke vil opstå yderligere gener, men vi kan godt love, at det hele tiden bliver bedre og bedre, som tiden går, og jo flere prøver vi får afviklet, siger Brian Paust Nielsen.

Udbyggede datagrundlag giver bedre muligheder

I løbet af de sidste par måneder har styrelsen også udbygget datagrundlagene for køreprøverne betragteligt. Det har gjort, at man dag for dag har bedre muligheder for at løfte opgaven end tidligere. Styrelsen forventer blandt andet, at antallet af afviklede prøver bliver øget til omkring 9.000 prøver om ugen i løbet af 1. og 2. kvartal 2022.

- Vi er positive over, at det er lykkedes at få nedbragt gruppen af elever markant efter bare 14 ugers drift, og at det bliver bedre og bedre uge for uge. Samtidig er vi dog meget bevidste om, at der fortsat er en stor gruppe elever, som er klar til en prøve, men som må vente. Det er dyrt for eleverne og samfundet, og vi arbejder fortsat på at få ventetiden nedbragt til et naturligt og acceptabelt niveau hurtigst muligt, fortæller Brian Paust Nielsen.

Puklens afvikling

Siden Færdselsstyrelsens overtagelse og frem til årets udgang har styrelsen afviklet 84.831 køreprøver. Heraf var 43.399 praktiske prøver og 41.432 teoriprøver. Ved årets udgang har næsten 30.000 kørekortaspiranter kunne gå fra en prøve med et kørekort i hånden, da i alt 29.934 praktiske prøver blev bestået. Det er en beståelsesprocent for alle prøver på 69.

Styrelsen foreløbige data viser, at mængden af elever, der venter på henholdsvis en teoriprøver eller praktisk prøve er nedbragt fra cirka 42.000 den 1. oktober 2021 til de cirka 24.000 nu.

Færdselsstyrelsen vil i starten af 2. kvartal 2022 komme med en plan for, hvordan styrelsen agter at fortsætte arbejdet med nedbringelse af ventetiderne samt, hvornår styrelsen forventer, at ventetiden vil være på et normalt og tilfredsstillende niveau.

- Selvom der fortsat er en stor mængde elever, som må vente med at få en prøve, så er det alt andet lige rigtig godt at se, at det hårde arbejde allerede efter 14 uger har båret frugt. Det giver et rigtig godt grundlag for at få bragt ventetiden ned på et acceptabelt niveau, afslutter transportministeren.

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum